Una dintre cele mai bune decizii pe care am luat-o anul trecut a fost să renunţ la cartofi prăjiţi şi la shaorma. Şi mă felicit pentru asta. Desigur, motivul care a stat în spatele acestei decizii a fost o problemă de sănătate destul de gravă care m-a dat peste cap şi m-a năucit total, astfel că am conştientizat că e timpul să fac ceva până nu e prea târziu. Problema de sănătate a fost cauzată tocmai de această mâncare nesănătoasă. Şi am făcut ceea ce trebuia să fac demult, să renunţ la mizerii şi să încep să adopt un stil de viaţă mai sănătos. 

Nu am mai mâncat o shaorma de circa un an de zile, iar asta pentru mine e o mare performanţă, căci eram un fanatic al acestui preparat şi nu treceau două zile fără să nu bag una la ghiozdan. Dar am realizat că nu îmi face bine la sănătate şi am avut îndeajuns de multă voinţă să renunţ şi să îi spun NU! 

De când am eliminat, în mare parte, junk food-ul din viaţa mea am început să mă simt mult mai bine, să am mai multă energie, să fiu mai în formă şi mai activ. Mă simt, practic, un alt om, sincer să fiu, un om schimbat! 

Pentru mine nu mai există shaorma şi fast food-uri, nu prea mai există cartofi prăjiţi, pe care i-am redus drastic la o dată la câteva luni, mă ţin cât mai departe de ele şi mă lupt cu tentaţia de a mânca de la KFC sau McD, iar deocamdată îmi iese de minune. Şi vă spun că nu mi-a fost deloc uşor să fac asta, numai eu ştiu cât am suferit când îmi era o poftă nebună de o shaorma sau când îmi era poftă de o porţie de cartofi prăjiţi şi a trebuit să mă abţin, dar am reuşit să #REZIST şi mă felicit pentru asta. 

Tot ce îţi trebuie ca să elimini junk food-ul din viaţa ta e ambiţie, multă voinţă şi răbdare, nimic altceva. Dacă vrei ceva, poţi să realizezi! Oricând şi la orice oră. Nimic nu e imposibil. 

Sănătatea e mult mai importantă, oameni buni, preţuiţi-o până nu e prea târziu! Problema e că mulţi dintre noi realizăm asta când ajungem fie pe masa operaţiei, fie îndopaţi de medicamente şi tratamente. Aveţi mare grijă ce băgaţi în voi, mâncaţi şi sănătos din când în când, nişte fructe, nişte salate sau preparate naturale. Vă garantez că vă veţi simţi mult mai bine dacă veţi face asta. 

Evident, nu zice nimeni să renunţaţi definitiv dintr-o dată, mai merge o pizza o dată la două-trei luni de poftă, dar nu excesiv de mult şi în mod sigur nu trebuie să faceţi din asta o rutină zilnică sau săptămânală. Mai răruţ că-i mai drăguţ… şi mai sănătos! Şi eu mai mănânc câte o pizza de poftă sau o porţie de mititei cam o dată la două luni, poate chiar trei, şi atât, în rest, shaorma şi chestiile de prin fast food le-am eliminat din meniul meu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.