Din Romania

Victor Ponta nu inceteaza sa ne surprinda

victorpontaUneori cand aud cate o declaratie a primului sinistru al tarii, Victor Viorel Ponta, am impresia ca asist la un numar de stand up comedy.

Mai intai a fost declaratia despre Gica Popescu.

„M-a dezgustat ura oarbă, stupidă, văzută la unii comentatori care au vrut să ajungă toţi în închisoare. Ce cîştigă statul din faptul că Gică Popescu stă în închisoare? Nu ştiu ce va face preşedintele. Eu ştiu ce aş face eu, dacă aş fi preşedinte: da, l-aş graţia”

Apoi a venit declaratia despre eliberea unui alt infractor, Gigi Becali.

„Există o cerere făcută la Ministerul Justiţiei, ministrul Justiţiei m-a informat şi urmează să ia o decizie. Eu cred că…. nu, nu pot să spun. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui acest lucru, dar nu sînt, este o decizie care aparţine ministrului Justiţiei. Noi am căzut în nebunia asta în care toată lumea trebuie să stea la închisoare.

Ar trebui să ne gîndim la beneficiul societăţii: ce e mai important, să îl ţin în închisoare sau să fie liber”.

Daca tu, ca premier, iti pui asemenea intrebari, ce dracu cauti acolo, in Parlament, nesimtitule care esti?

Cum nu cred ca Victoras a fost ironic cand a dat raspunsurile astea, ma face sa il banuiesc de prostie crunta. Sa fim condusi de un prim sinistru care isi doveste cu fiecare aparitie publica incapacitatea de a conduce Guvernul Romaniei si mai e si prost de bubuie, ce poate fi mai frumos de atat?

Da, bai Victore, toata lumea care a gresit trebuie sa stea la inchisoare, e lesne de inteles. Legea nu e doar pentru fraieri, e pentru toata lumea. Ma doare-n cot ca Popescu e fost fotbalist si a adus multa recunoastere tarii la nivel international, ma doare-n paispe ca Becali a construit case si a ajutat oamenii sarmani, a gresit, a incercat sa fenteze legea, a prejudiciat statul si a fraudat, locul lui e la puscarie, alaturi de alti infractori. Si ma lasa rece total ca toti astia care ajung la puscarie au subit probleme de sanatate. Ce avem noi de castigat ca tinem un infractor ca Gica Popescu sau Becali in puscarie? Multe avem de castigat, dar cel mai important e ca asta demonstreaza ca justitia romaneasca isi face treaba.

Ca o concluzie de final, stau si ma intreb eu, oare omul asta chiar gandeste inainte sa scoata ceva pe gura, adica cum poti, tu, ca prim ministru, sa fii de acord cu eliberarea unor infractori care au ajuns acolo unde le este locul? Cum iti poate trece asa ceva prin mintea aia a ta obosita? Ce credibilitate crezi ca mai poti avea tu in fata romanilor daca numai te gandesti la gratiere si la eliberarea unor infractori inchisi pentru fapte de coruptie si prejudicii statului roman de multe milioane de euro? Incredibi..

Cred ca Ponta si-a gresit vocatia, ar fi putut urma o cariera de comediant, ca cu fiecare declaratie pe care o are reuseste mai mult sa ne amuze.

Va spun io, Victor Viorel Ponta nu mai are viata politica daca merge in ritmul asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.