OLYMPUS DIGITAL CAMERANu am fost niciodata cu avionul in cele 25 de primaveri acumulate in viata asta, nu pentru ca mi-ar fi frica, ci pentru ca nu s-a ivit ocazia inca niciodata ocazia. Dar am tot auzit povesti despre avioane, cum aplauda romanii, si nu numai, la decolare sau aterizare, fara sa inteleg de ce. Nu mi-am batut capul prea tare sa pricep si nici nu am intrebat pe nimeni de treaba asta, dar sper ca anul acesta sa reusesc sa vizitez orasul Dortmund din Germania, dupa cum am mai spus aici pe blog, e un vis de-al meu, pentru ca din seria fotbal si pentru ca Borussia Dortmund :)). Si voi merge cu avionul, ca sa vad si io cum e sa te deplasezi pe calea aerului, sa nu mor, doamne feri, cu o asemenea povara pe cap :D.

Ma uitam pe un site dupa niste bilete ieftine de avion si am observat ca o plecare din Cluj-Napoca spre Dortmund in luna aprilie cu Austrian Airline sau Lufthansa, prin agentia de turism Fly Sky, costa intre 500 si 700 de euro, iar cu Taromul nostru drag pretul ajunge, atentie!, pana la 1300 de euro. Si ne mai intrebam de ce Taromul e aproape de faliment si se intentioneaza privatizarea companiei, pai la scorurile astea la bilete avion, cine naiba crezi ca-ti merge?

La o alta companie low-cost cunoscuta biletul e putin mai ieftin, cam in jur de 200 de euro un bilet doar dus Cluj-Napoca – Dortmund, respectiv aproximativ 500 de lei biletul la intoarcere.

Revenind la acest mic capriciu pe care vrea sa mi-l fac vara asta, nu m-am gandit inca la ce costuri ar implica. Cred ca ar iesi vreo 900 de lei biletul de avion dus-intors, iar cu alte cheltuieli de cazare, mancare si cumparaturi cred ca as putea sta cu un 800 de euro.  Estimativ, un pret la repezeala, dupa un mic calcul in minte si fara sa demarez procesul de cautare locuri de cazare ieftine in Dortmund. Stiu ca Germania e o tara scumpa, stiu ca acolo preturile sunt facute dupa lefele lor si probabil ca 800 de euro pe care i-am estimat nu imi vor ajunge pentru o saptamana de cazare, masa si cumparaturile de zi cu zi. Stiu toate astea, sunt constient de cum sunt preturile, cunosc valoarea banului, dar vreau sa fac sacrificiul asta si sa vad orasul si, mai ales, stadionul Signal Iduna Park (Westfallenstadium). De asta am inceput sa-mi pun bani deoparte, sa strang usor usor si pe vara sa reusesc sa-mi fac, in sfarsit, concediul la care tot visez.

Va mai tin la curent pe tema asta, cand voi incepe efectiv sa fac planul de bataie pentru concediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.