Azi, la bazin, am surprins o discuţie între un băieţel şi tatăl lui.

– Tati, tu ştii de ce strâng eu bani?
– De ce, tati?
– Ca să-mi fac ziua mai bună… una din zile.

Deci am rămas mască când am auzit şi aproape că nu mi-a venit să cred ce tocmai a ajuns la urechile mele. Băieţelul nu avea mai mult de 10 ani şi mi s-a părut de-a dreptul incredibil, la ce i-a mers mintea unui copil mic. Chiar dacă pare un banal dialog, pe mine conversaţia asta m-a pus serios pe gânduri.

Pentru ce facem bani până la urmă, iar aici nu fac referire la cheltuielile lunare şi mâncare? Mă refer la activităţile şi lucrurile care ne fac să ne simţim bine. Unii strâng bani pentru zile negre, alţii strâng bani ca să se simtă bine, să se distreze sau să petreacă un concediu de vis. Unii ajung să muncească o lună întreagă din greu ca să petreacă o săptămână la un all inclusive în Grecia sau Turcia, alţii muncesc o lună întreagă doar pentru a se întreţine.

Mă cuprinde aşa o stare de tristeţe când mă gândesc că foarte mulţi oameni, din România bineînţeles, muncesc din greu şi tot nu le ajung banii să ia o masă în oraş măcar o dată pe săptămână, să iasă la un film, un teatru sau să-şi permită să-şi cumpere un bilet la un concert.

4 comentarii la „Voi pentru ce strângeţi bani?”
  1. Eu ma tot gandesc la oamenii mai in varsta pe care i-am cunoscut, care nu mai au familie in jurul lor, dar aduna banii precum veveritele isi aduna mancare. De ce? Pentru ce? Sunt atat de economi incat nici macar nu ies din oras. Ce rost are? Si apoi incep sa ma gandesc si eu pentr ce si cine o sa strang bani… Din pacate pentru mine, inca nu am un raspuns…

  2. @Dani: Am momente cand ma gandesc si eu la acelasi lucru ca si tine. Evident, nici eu nu reusesc sa gasesc un raspuns inca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.