Trăim într-o eră a tehnologiei moderne, asta o știm cu toții. Totul a ajuns să se rezume la internet, rețele sociale, calculatoare, tablete, telefoane mobile inteligente și alte dispozitive de ultimă generație care au menirea să ne ajute și să ne facă viața mai ușoară.

Copiii din ziua de azi descoperă această tehnologie de la vârste fragede, iar unii primesc tablete și telefoane mobile într-o perioadă în care abia învață să meargă, alții în schimb beneficiază de acest lucru mai târziu, în primii ani de grădinită sau școală. Cert este că, ne aflăm într-un moment al evoluției noastre în care este de neconceput ca un copil să nu aibă o tabletă, un telefon mobil de ultimă generație, un Xbox, un Play Station sau chiar un laptop. Cum, „copilul tău nu are tabletă… nu are telefon… nu are calculator…”, sună întrebarea pe care o pun adesea unii părinți, care e mai degrabă un reproș, de parcă e o rușine să nu ai așa ceva! Iar părinții ai căror copii care nu au se simt oarecum marginalizați sau rușinați că odrasla lor nu posedă ceea ce alții au demult. Și până la urmă îi ia și lui o tabletuță, un calculator, un laptop sau telefon mobil de ultimă generație, că să fie și copilul lor „în ton cu lumea bună”. E un fenomen care am observat că a luat amploare în ultimii ani.

Și copiii ajung să se joace pe tablete și laptopuri tot felul de jocuri cu pisici, cu mașini, cu căței, cu împușcături sau diverse alte jocuri online, ei având o vârstă la care abia leagă trei cuvinte și reușesc să facă câțiva pași. Asta e realitatea în care trăim, astea sunt vremurile și trebuie să ne obișnuim cu acest nou stil care ne guvernează viața și ne ocupă tot timpul.

Nu sunt părinte, nu sunt nici măcar însurat, mai am timp până voi ajunge acolo, dar cred că am ajuns la o vârstă care mă face să observ anumite lucruri care se întâmplă în jurul meu și să trag niște concluzii menite să mă ajute și pe mine, la rândul meu, când va veni vremea să am un copil. În mod sigur toate aceste concluzii și idei pe care eu le scriu aici mă vor ajuta să îmi ajut viitorul copil, când va fi să vină, să ajungă mai ușor la informații de calitate de pe internet și să învețe ceva. Fac parte din generația „cu cheia la gât”, dar am prins boom-ul tehnologic și am reușit să acumulez ceva mai multă experiență cu mediul online, lucru care mă va ajuta să îmi supraveghez mai ușor copilul, pentru că știu ce e bine și ce nu pe internet.

credit foto © blog.activ8me.net.au

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.