Tehnologie si Internet

Webfactor a murit definitiv!

Doliu în online-ul românesc, după ce compania clujeană de găzduire Webfactor, una intens lăudată în ultimii ani de crema blogosferei româneşti, a sucombat astăzi şi odată cu ea şi toate site-urile găzduite la ei. De mai bine de 24 de ore serverele Webfactor nu mai funcţionează, iar sute de clienţi sunt disperaţi că nu îşi pot recupera site-urile, nu au acces la mailuri şi nu pot să îşi facă mutarea la altă firmă. Printre ei şi un grup important de bloggeri români.

Una dintre cele mai colosale greşeli pe care puteau să o facă cei de la Webfactor şi directorul Horia Vasiliu a fost să nu anunţe efectiv nimic şi să nu ofere vreo informaţie, iar această lipsă de comunicare şi de reacţie au început să le de-a tot mai mulţi fiori clienţilor, care nu mai au siguranţa că îşi vor mai recupera site-urile. Timpul trece.. tic, tac, tic, tac…

Gurile rele zic că ar fi vorba de mai mult decât o simplă „problemă tehnică”. Există un proces pe fond la Tribunalul Cluj în care s-a cerut executarea silită pentru Webfactor de către TCI pentru neplata utilităţilor, iar datoriile s-ar ridica la 25.000 de euro, potrivit Ziar de Cluj.

Din punctul meu de vedere, lăsând glumele la o parte, chiar dacă serverele le vor mai reveni la normal mâine sau Dumnezeu ştie când, compania e distrusă definitiv, credibilitatea lor nu mai există, încrederea a dispărut şi va urma o migraţie în masă a tuturor clienţilor spre alte firme de hosting, ceea ce înseamnă faliment total. Adică, hai să fim serioşi, ce încredere să mai ai într-o firmă care te-a lăsat fără obiectul muncii mai bine de o zi şi din cauza căruia tu probabil ai pierdut nişte bani şi clienţi?

Marele „afacerist” Horia Vasiliu s-a crezut şmecher când a dat găzduire moca unor bloggeri din România în schimbul promovării, bloggerii au recomandat mai departe, afacerea a crescut, clienţii au venit, Vasiliu a facturat tot şi a făcut o gălăgie de bani, iar acum datoriile au ajuns să îl îngroape definitiv. Credibilitatea lui şi a companiei sale e la pământ. E caput. Influenţa prietenului său Cabral, care i-a dedicat frecvent ode întregi pe blogul lui, nu-l mai ajută, iar acum, ce să vezi, din „hosting fără iepuri” a devenit „zero hosting”.

Şi să studiem puţin situaţia financiară a Webfactor SRL, care din câte se pare nu a dus-o prea bine în ultimii ani.

Sfatul meu pentru cei care au luat o mare ţeapă de la acest Vasiliu e să nu se lase şi să îl acţioneze în judecată. Târâţi-l prin tribunale aşa cum merită, până învaţă odată pentru totdeauna că orice datorie se plăteşte, iar înainte de a face pe viteazul pe interneţi şi a da lecţii de moralitate, uită-te în oglindă.

Nişte date de contact, pentru cei care au nevoie.

Tuturor bloggerilor din România găzduiţi la Webfactor le doresc numai bine şi sper să reuşească să îşi recupereze arhiva de la acest ţepar. Gânduri bune şi Doamne ajută!

Se anunţă vremuri grele pentru Vasiliu. Grele de tot. Deja mulţi clienţi au început să îşi consulte avocaţii şi se pregătesc să îl acţioneze în judecată, nu de alta, dar mulţi oameni pierd bani şi clienţi din cauza asta.

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.