WWW Social Media Summit Party

No, s-ar cuveni să zic şi io vreo două vorbe despre Social Media Summit şi after party-ul de după, WWW Party din Gambrinus, nu? Deşi atâta îmi e de greu să scriu ceva, nu pentru că n-aş avea ce scrie, din contră, sunt prea multe de zis. Aşa că o să încerc să fiu scurt.

În cursul zilei de ieri tot online-ul românesc s-a reunit în urbea Clujului pentru marele eveniment realizat de Revista BIZ şi la WWW Party, un eveniment organizat de Andrei Crivăţ şi Tvdece. Atât.

De la conferinţă am tras nişte învăţăminte bune care mi-au schimbat oarecum percepţia despre anumite lucruri din online. Pe principiul, am venit, am văzut, am învăţat, nu regret deloc că am mers, nu regret că am stat o zi întreagă la conferinţe care pentru unii li s-ar părea plicticoase, nu regret nimic din ziua de joi, 16 decembrie 2010.

O să încerc să creionez în două trei propoziţii ce au vorbit fiecare.

Prima parte a conferinţei a fost deschisă de un scurt speech al primarului Sorin Apostu, care a zis câteva cuvinte despre social media, blogosferă şi cum ajută acestea bunul mers al primăriei. Tot respectul pentru că a acceptat să vină la o conferinţă despre social media, dar, domnu’ primar, io n-am văzut sau auzit de vreun blogger care să reprezinte primăria sau să participe la vreun eveniment organizat de ea. Numa’ zic.

În rest, speakerii care au deschis SMS ne-au prezentat cât de importantă e social media pentru o companie, mai puţin Sergiu Biriş, care a vorbit despre „Cât de dezvoltată e social media locală”. Vedeţi la el pe blog care sunt ideile principale. Despre importanţa social media pentru companii atât vă spun, îi foaaarte, foaaarte importantă. Io cred că în viitor social media va fi tata şi mama tuturor companiilor şi fiecare firmă, corporaţie sau întreprindere mică sau mare va ajunge într-un final pe internet. Asta e părerea mea, vedem noi mai târziu cine are dreptate.

Anca Rarău şi Sergiu Mircea de la Banca Transilvania ne-a povestit despre cum i-a ajutat pe ei social media în campanii gen Zânul, iar Violeta Bahaciu a încheiat prima parte a conferinţei cu studiul GfK Romania şi ne-a vorbit pe scurt despre „Ce aşteaptă companiile româneşti de la social media”.

Partea a doua din conferinţă a fost despre „cum folosesc companiile social media”, unde i-am avut şpicări pe Grant McKenzie, vicepreşedinte marketing la Ursus. Daniel Pană, director de marketing la BCR. Valentin Deac, director executiv la Nokia. Bloggerul Adrian Hădean, care a ţinut cea mai motivaţională prezentare de pe acolo, cel puţin mie aşa mi-a lăsat impresia, a vorbit despre cum îţi construieşti un brand în social media, iar dacă Adi Hădean nu-i un brand în SM atunci dracu ştie cine îi…

McKenzie a anunţat în premieră site-ul ursus.ro/clujvip (parola clujvip) şi a dat de veste că Ursus va aduce un nou sortiment de bere la Cluj, o nefiltrată din câte am înţeles. Da, bine, după ce aţi închis templul acum puteţi aduce sortimente noi de bere…

De la Valentin Deac, directorul executiv Nokia, am rămas cu următorul citat: „Încercaţi să vă adaptaţi la social media mobilă pentru că asta e viitorul”. Şi pe bune dreptate, chiar ăsta va fi.

În partea a treia i-am avut la microfon pe bloggeri, Costin, Piticu, Chinezu, Crivăţ, Lorand, dar şi pe Laurenţiu Dumitrescu din partea Digital Star care ne-a povestit un pic despre cum faci o campanie pe facebook. Toţi au avut nişte prezentări senzaţionale din care am avut ce învăţa.

Mă pot declara norocos, l-am văzut pe al doilea cel mai bun blogger din România, care btw e cât un munte de om şi foaaarte  foaarte amuzant. Bestial omu’

Nu o mai lungesc cu vorbăria că n-are rost, trec la WWW Party şi apoi închei apoteotic (adică cu multe menţionări fără linkuri) articolul că deja mi-am depăşit limita la cât scriu io de obicei. Minusuri la SMS: probleme cu wireless, prea multe aparaturi care încercau să se conecteze în acelaşi timp prin Wi-Fi şi care au eşuat lamentabil.

Şi mulţumită lui piticu am cu ce să mă laud la nepoţi.

În Gambrinus a fost uber-cool ca să folosesc un englezism, locaţia NU a fost una foarte ok dat fiind lipsa scaunelor la atâta puhoi de lume. A fost o întreagă forfotă, majoritatea stăteau în picioare ca-n gară, dar no, nu ne mai plângem că nu-i de unde. L-am cunoscut în sfârşit face-to-face pe fenomenul one man show – Nicu Bendea – cunoscut în 6 state pentru umor deosebit de grav, după atâtea hăhăieli pe twitter trebuia să vină şi momentul ăsta. Am stat la poveşti cu Paul Tiţa, omul care mi-o dat unfollow pe twitter da’ ia uite că tot am ajuns să bem o bere împreună. Mai era pe acolo Alex Ursa, Alex Bartiş, Daniel Rus, Szili90, Oana (@0gaza), @Stefy, Groparu, Mirona, Zicu şi Florica de la tvdece.ro (acest duet formidabil care a fost sufletul petrecerii si care daca ar fi ajuns la Dansez l-ar fi eclipsat pana si pe Banica cu zana lui), Marian Hurducaş, Cristian Gog (deci omul ăsta şi-a bătut un cui de 5 centi în nas, în scop pur de entertainment evident, vă daţi seama că imaginea aia o să mă bântuie pe vecie), Ciulea, Kookool, Emil Moldovan de la @foaia, Psssaico, timişorenii cu Ovi Sîrb în fruntea găştii, albaiulienii, bucureştenii, mănăşturenii, băimărenii, se ştiu ei care :))) şi cei care aţi mai fost şi pe care mi-e foarte greu să vă menţionez. Link-uri nu vă dau pentru că sunteţi al dracului de mulţi şi io nu stau amu să vă linkuiesc pentru că nu ăsta-i scopul. Bine că ne-am simţit bine, asta-i tot ceea ce contează, linkurile ţin de treburi 2.0

Ştiu că postul ăsta a fost unul deosebit de lung pentru cum scriu io de obicei şi vă mulţumesc că aţi ajuns până aici. Promit să nu mai scriu papirusuri din astea.

Update: Am uitat să bag cine a mai scris despre eveniment, asta aşa, ca să vedeţi şi alte păreri în caz că aţi fi vrut să ajungeţi şi n-aţi putut: Ciulea, Tvdece, Adi Hădean, Bogdan Beşliu, Ms Zăineasca (app de Zaineasca, seama foarte tare cu o fostă colegă de generală :)) ),

Poze: acilea, acilea şi acilea

Mulţumim sponsorilor şi organizatorilor: Polus Center, Restaurant City Fusion, Porsche Timisoara, Vitrina şi ultimul, dar nu cel din urmă iebucătăria.ro

6 thoughts on “WWW Social Media Summit Party

  1. @robbie: ma refeream la chinezu, Adi Hadean… nu stiu daca a fost si de la voi din oras cineva. Probabil :D

    @piticu: a meu ii slab rau, ii a lui maica-mia de fapt… l-am luat ca la a meu nu-i mai sta clapeta si n-am putut veni cu el.

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.