Ieri, pe 6 ianuarie, în sfânta zi de Bobotează, m-am dus ca tot românul creștin-ortodox la Catedrala Mitropolitană din piața Avram Iancu pentru a-mi procura nițică apă sfințită care să mă ajute în acest an, căci în ciuda faptului că am boală pe acest organism numit Biserica Ortodoxă Română și pe preoții ahtiați după cașcaval, eu cred în Dumnezeu, în tradiții și sunt creștin.

Când am ajuns la Catedrală, slujba era pe terminate, iar oamenii stăteau frumos la coadă pentru a primi o sticluță din plastic de Perla Harghitei cu agheasmă. Când am văzut cum arată sticlele cu apă sfințită de anul acesta automat m-am gândit la faptul că BOR a ajuns în criză financiară, iar frai… creștinii nu mai cotizează la cutia milei ca-n vremurile bune. Pentru că în anii trecuți, Mitropolia Clujului dădea agheasma de Bobotează în niște butelcuțe faine din plastic, albe, cu chipul Maicii Domnului pe ele, care au costat niște bani serioși, iar anul acesta s-a ajuns la niște sticle banale din plastic de Perla Harghitei. Trageți și voi concluziile.

În alți ani au prins niște fraieri care au cotizat pentru sticlele de agheasmă, anul acesta n-au mai avut norocul acesta și s-au văzut nevoiți să se descurce cu un buget mai low-cost, în limita posibilităților.

Cred că mulți oameni au început să se trezească la realitate și să nu mai susțină financiar cu donații preoțimea și corporația Biserica Ortodoxă Română, iar numărul lor sunt ferm convins că va crește, ceea ce e un lucru bun. Partea proastă e că guvernanții și parlamentarii nu vor să se trezească și vor aloca în continuare fonduri din banii noștri pentru mizerii de catedrale, biserici și bunăstarea antreprenorilor în sutană.

Un comentariu la „A ajuns criza și la Biserica Ortodoxă?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.