Nu am mai scris demult, iarăși, pe acest blog, din păcate, din lipsă de timp, dar încerc să mă așez la o viață liniștită și lipsită de prea multe griji și fără stres, astfel că sper că blogul va deveni o parte mai importantă a activității mele de zi cu zi.

Eu am rămas un cititor de bloguri în continuare, în ciuda faptului că fenomenul blogging-ului pare că a cam apus, în percepția multora. Nu sunt de acord cu asta, nu a apus, încă mai sunt bloggeri buni, care scriu regulat, au subiecte bune de interes și oferă informații noi și relevante.

Sunt un cititor fidel al blogului zoso.ro, chiar dacă proprietarul mă detestă și nu mă are la inimă, dat fiind faptul că mă ține la block de niște ani, fără nicio explicație, dar îl consider un lider și un pionier al blogging-ului românesc și încă oferă informații și subiecte foarte bune, așa că nu am cum să nu îl urmăresc.

Îl mai citesc pe Andrei Cismaru, care abordează și el subiecte bune și mișto. Sau pe Nwradu, axat cu precădere pe zona de tehnologie. Nu am cum să nu îl urmăresc pe clujeanul meu drag, Groparu, care continuă să fie acolo și să reziste, dacă ar scrie și mai des ar fi și mai bine, dar asta e, ne mulțumim cu ce avem.

Tot din Cluj îi mai urmăresc pe Ciulea și pe Andrei Albu.

Și nu am cum să nu îl urmăresc pe amicul meu Emil Călinescu, care chiar dacă nu sunt de acord cu toate opiniile lui, are un stil intrigant de a scrie și abordează teme de interes, care ridică, uneori, niște semne de întrebare și alte probleme.

Îl mai citesc pe Vlad Petreanu, pentru că are un condei mișto sau pe Mihai Vasilescu, alt blogger destul de veteran care scrie bine.

Îl mai citesc și pe regele GDPR-ului în România, Tudor Galoș, sau pe Hoinaru, pentru chestiuni interesante din sfera social media, respectiv pe Andra Nistor. Sunt de urmărit și Călin Biriș, pentru lucruri interesante din industria marketing-ului sau pe Cristi Manafu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Important e că mai există oameni care scriu și că industria blogging-ului nu moare și nu se predă, în toată avalanșa asta de tiktokeri, instagrameri sau vloggeri. Mai există și oameni care vor să citească, nu doar să asculte podcasturi sau să urmărească vloguri. De asta nu va muri această industrie a blogging-ului, pentru că oamenii vor căuta în permanență conținut bun, diversificat, scris bine și cu condei. Nu toată lumea are chef sau se simte atras de video, mai sunt și mulți care preferă să lectureze un articol cu atenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.