Recorder, prin jurnalistul Victor Ilie, a reuși să se infiltreze în fortăreața numită Biserica Ortodoxă Română, acest stat în stat cum i se mai spune, pentru a afla amănunte despre ingineriile financiare pe care le desfășoară și cum legile din țara asta nu li se aplică, cum lucrează în spatele ușilor închise una dintre cele mai influente organizații din România și cum și-a creat marele imperiu financiar bazat pe naivitatea enoriașilor și generozitatea clasei politice, indiferent de partidul care s-a perindat la putere în ultimii 30 de ani.

Rezultatul l-am văzut cu toții, o anchetă video de manual, o mostră de jurnalism de investigație ca la carte, una de predat la toate facultățile. Dacă nu ați văzut clipul încă, merită să o faceți.

Iar efectele nu au întârziat să apară. Două demisii, Dosarul Marele Alb deschis de DNA, numărul 1 în trending pe Youtube, peste 900.000 de vizualizări.

E adorabil cum Patriarhia Română s-a spălat pe mâini de „locotenenții” săi care apar în anchetă și încearcă să îi spele imaginea Preafericitului, ca și cum el n-ar avea nicio vină săracul, el e un bătrânel amărât care nu are nici vină deși ssunt ferm convins că nu mișcă nimic în BOR fără știrea lui.

Hai că nu suntem toți naivi și nu ne mai luați de fraieri.

Cât despre habotnicii și marii creștini care sar în apărarea BOR, ia puneți-vă întrebarea de ce sunteți voi săraci și vă chinuiți să trăiți de la o lună la alta, în timp ce preoțimea se lăfăie în lux și își îngroașă conturile bancare, iar autoritățile statului nu îi întreabă deloc de sănătate? De ce evaziunea fiscală e la ea acasă? De ce voi plătiți taxe și impozite locale, iar ei nu? Vi se pare corect? Și întrebările pot continua.

Mafia Bisericii Ortodoxe Române a fost lovită în plin și sperăm că lucurile nu vor rămâne așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.