hotel-continentalAstăzi am driblat periculos moartea în propriul careu şi era să primesc un gol, adică era să-mi fie retezat capul de o tablă de 2 metri care s-a desprins de pe un acoperiş şi s-a prăvălit la 2-3 metri în spatele meu, pe strada Napoca, chiar lângă terasa de la Napoca 15. Vorbeam la telefon şi aud dintr-o dată o bubuitură în spatele meu. Întorc capul şi văd o tablă de culoarea ţiglei prăbuşită pe trotuar. Din fericire nimeni nu a păţit nimic, dar în jur toată lumea îşi făcea cruce, o doamnă care era cea mai aproape de locul unde s-a prăbuşit bucata aia de metal a început să-i mulţumească lui Dumnezeu că a scăpat, iar un poliţist a pus mâna pe telefon. Nu e posibil aşa ceva, nu se poate ca în anul 2012 să-ţi cadă tencuiala de pe clădiri în cap, bucăţi din balcoanele unor clădiri vechi de când mama m-a făcut să fie un pericol public pentru trecători şi să mergi cu frică pe stradă că ştii că oricând îţi poate cădea o ţiglă sau o bucată de tablă de pe acoperişuri. De ce, pentru că cineva protejează autenticitatea unor clădiri şi împiedică să primească avizul ăla de reamenajare/amenajare, sau cum mama dracului s-o numi? Poate când va muri primul om din cauza asta o să ne trezim şi noi la realitatea.

Astăzi puteam fi eu cel nenorocit, puteai fi tu, putea fi mama sau tatăl tău, sau iubita, sau nevasta… putea fi oricine.

Iar asta nu e un caz singular. Mai ţineţi minte când a căzut tencuiala de pe una din clădirile de pe str. Universităţii? Parcă atunci a şi căzut pe cineva, dacă bine mai ţin minte. Eu zic că asta e o problemă majoră care trebuie rezolvată urgent şi ar trebui să fie în capul listei de priorităţi a primăriei. Până nu e prea târziu.

În rest e frumos Clujul, în afară că mai este câte o chestie din asta care îţi pune efectiv viaţa în pericol, e plăcut să te plimbi prin oraş. Parcul Central arată foarte bine amenajat şi e relaxant să stai la umbra unui castan bătrân citind un ziar sau o carte, lucrările la linia de tramvai sunt în toi şi sunt pe ultima sută de metri, iar aglomeraţia şi traficul sunt neschimbate.

credit foto
6 comentarii la „Centrul Clujului a ajuns un pericol pentru siguranţa cetăţenilor!”
  1. Am vrut, dar eram cu bateria descărcată şi nu-mi ajungea de-o poză… că făceam dacă nu.

  2. pai autenticitatea cladirilor nu se pastreaza lasandu-le sa se darame..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.