Într-o lume în care timpul pentru citit e foarte limitat, iar oamenii nu mai pot dedica cititului foarte mult din raţiuni de muncă şi diverse probleme cotidiene, se lansează cărţi într-o veselie, de toate tipurile, de la beletristică, romane poliţiste, despre religie, cărţi de specialitate şi aşa mai departe.

Un singur lucru mă macină pe mine în această călduroasă zi de miercuri: citeşte cineva cărţi creştine vreodată şi dacă da, vă ajută la ceva ele? Personal, eu nu am cunoscut pe nimeni încă care să citească asemenea cărţi. Până acum când o prietenă a primit gratuit de la o editura crestina o carte despre un anume subiect despre ceva din domeniul religiei. Îmi pare rău, nu mă pasionează atât de tare subiectul ca să reţin despre ce era vorba. Stiu doar ca era o carte despre religie.

Religia e un domeniu vast şi bogat în resurse sau informaţii, despre creştinism se ştiu multe lucruri şi s-au scris multe despre el, dar problema e că puţini oameni sunt pasionaţi atat de tare incat sa le parcurga si culeaga.

Recunosc, eu sunt un neavizat în domeniul religiei, nu cunosc prea multe lucruri şi nu m-am obosit să învăţ pentru ca efectiv nu e ceva ce ma pasioneaza sau imi starneste curiozitatea. În viaţa asta fiecare are pasiunile şi plăcerile lui vinovate, diferite de ale altora. Unora le place sportul, altora muzica, altora religia, altora tehnologia, altora arta şi aşa mai departe.

Dar pe mine m-ar interesa sa stiu daca exista public pentru acest domeniu al religiei si daca este cineva interesat sa citeasca ceva despre crestinism, biserici si alte religii? Nu de alta, dar simt ca e un domeniu cu o larga acoperire, peste tot numai de Biserica se vorbeste, de sarbatori, de actiunile preotilor si de activitatile lor, peste tot e plin de crestini, dar eu nu cunosc pe nimeni care sa citeasca macar o carte crestina. Bine, aici nu punem la socoteala Biblia, aia e din alta categorie, pe aceea o citeste toata lumea.

2 comentarii la „Citeşte cineva cărţi creştine?”
  1. Se consumă multe cărți creștine, atât în România cât și în afară. Mai mult de atât, sunt foarte nișate. Adică fiecare confesiune religioasă are cărțile ei. Nu vei vedea ca o editură creștin-ortodoxă să publice cărți ale unor creștini protestanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.