Din Romania

Dacă s-ar putea, ar cumpăra cineva cartea unui condamnat penal?

voiculescu infractor hotNu-mi era în plan astăzi să scriu despre condamnați penali și infractori, dar fac o excepție. Vestea de ieri că mogulul condamnat penal Voiculescu Dan a scris 8 cărți „științifice” în 16 luni de temniță mi-a ridicat o minge la fileu și m-a făcut să mă întreb: cine dracu ar cumpăra o carte scrisă în PUȘCĂRIE de un infractor, dacă s-ar putea, firește? Nu, pe bune, sunt foarte curios, ce poți învăța de la un infractor, un hoț, un condamnat penal și un securist dovedit ca Voiculescu? Sau de la un prostalău ca Șova, că presupun că și ăsta se va apuca de scris cărți științifice ca să scape de bulău, deși el e prost de bubuie?! Oare există oameni lucizi la mine și raționali care ar da bani pe un rahat de carte scrisă de un alde Copos, Becali sau Voiculescu, îi dau exemplu pe ei pentru că-s mai cunoscuți, dar întrebarea se referă la orice căcărete de politician ajuns la bulău pentru fapte de corupție?

După mine, oamenii cumpără, în general, cărți din care să învețe ceva, să își îmbunătățească cultura generală și comunicarea, dar ce mă poate învăța pe mine un infractor care a ajuns la pușcărie după ce a înșelat, furat și fraudat statul român cu multe milioane de euro? Fix nimic, asta ai ce învăța de la un mizerabil. Politicienii corupți nu sunt modele demne de urmat, sunt niște găinari care și-au umplut conturile personale în mod necinstit. Asta vor fi întotdeauna. Singurul lucru pe care ai ce să-l înveți de la un asemenea individ e arta de a fura cu stil.

Da, știu, cărțile scrise de pușcăriași nu sunt de vânzare, încă, nu trebuie să-mi reamintiți asta, ele sunt scrise doar cu scopul de a reduce din pedeapsa inculpatului, dar totuși, dacă într-o zi s-ar decide scoaterea la vânzare și verificarea documentelor științifice scrise în pușcărie de anumiți inculpați care au scăpat de niște luni de pușcărie, ar cumpăra cineva vreo carte semnată Dan Voiculescu sau Gigi Becali? Nu vreau să fiu naiv, sunt realist și sunt convins că niște amărâți tot se vor găsi, sunt convins de asta.

Anteniștii din latrina 3 ar fi în stare să scoată o colecție cu toate cărțile scrise și pe care le va mai scrise mogulul lor iubit în pușcărie. Colecția volumelor scrise de „deținutul politic și victima regimului Băsescu, martirul și preacinstitul Dan Voiculescu – numai cu Jurnalul Național”, oare cum ar suna? :))

Am ajuns la un moment în care cred că se cuvine interzicerea cărților scrise în pușcărie pentru reducerea pedepsei. Nu, pe bune, nu vedeți că infractorii români, în speță politicienii, afaceriștii de trei lei și baronii, au ajuns să profite cu nesimțire de facilitatea asta într-o încercare ridicolă de a scăpa mai rapid de temniță?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.