Însemnări

De Crăciun, la Roma

Întâmplarea face ca anul acesta de Crăciun să plec pentru patru zile la Roma, căci o viaţă am şi nu pot să o trăiesc tot în cartierul minunat, trebuie să mai şi ieşim peste hotare, să descoperim lumea, să descoperim şi alte culturi, alţi oameni, alte oraşe sau ţări.

Dintotdeauna mi-a plăcut să călătoresc şi mi-am dorit demult să investesc mai mult în asta, dar pur şi simplu n-a fost să fie. Acum m-am hotărât să schimb asta şi să pun mai mult accent pe călătorit.

Astfel, în perioada 24-28 decembrie 2018 voi pleca într-o expediţie la „colegii” italieni să le vizitez capitala. Va fi puţin ciudat pentru mine să fiu plecat departe de casă tocmai de Crăciun, eu fiind obişnuit ca în sfintele sărbători de iarnă să stau acasă, la odihnă, în linişte, cu salata de boef în faţă, cu sărmăluţele pe foc, prăjiturelele pregătite şi bradul făcut, ştiţi voi, în atmosfera clasică de Crăciun în confortul propriei locuinţe. Asta e, o voi face şi pe asta, mă voi sacrifica. Sunt tare curios şi abia aştept să descopăr cum se vede cea mai frumoasă sărbătoare a anului de la Roma.

Am citit câteva bloguri de turism despre experienţele altora la Roma, m-am familiarizat cu cele mai importante obiective turistice de acolo şi ce e de vizitat. Oricum, ştiu că nu o să apuc să văd tot în 4 zile, Roma e impresionantă şi uriaşă, e imposibil să o descoperi pe toată şi într-o săptămână darămite în patru zile. Evident, nu voi rata nici Vaticanul.

A, şi va fi primul an în care voi zbura cu avionul, am emoţii mari fiindcă am o temere legată de avioane şi mă cuprinde paranoia. Sper să rezist şi să îmi înving această frică de zbor. Am avut de multe ori ocazia să merg cu avionul, dar de fiecare dată am spus pas şi am preferat un mijloc de transport terestru. E timpul să schimb asta.

Anul viitor va fi unul în care voi miza mai mult pe călătorii în străinătate, am multe oraşe şi ţări pe listă, aşa că nu voi mai pierde timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.