Toată lumea se plânge de ceva în lumea asta, toată lumea are o problemă mai mică sau mai mare și simte nevoia să o spună și altora, în privat sau public pe wall-ul virtual, dar puțini simt nevoia să facă ceva mai mult în privința asta care să ducă la rezolvarea problemei. Pentru că de ce să depui efort să încerci să schimbi ceva la starea pe care o ai când e mai ușor să strigi și să te plângi în mod constant că viața e grea.

Și eu am 1000 de probleme pe zi, o grămadă de griji, nivelul stresului mi-e ridicat în fiecare zi și nu am mereu cea mai bună dispoziție pentru a asculta problemele altora, dar o fac totuși din bun simț și respect pentru persoana cu care interacționez și încerc pe cât posibil să îi furnizez sfaturile și ideile care să îl ajute să treacă peste problema respectivă.

Mie nu îmi place să mă plâng de cât de grea e viața, prefer să țin în mine frustrările și să mă zbat și să lupt pentru a găsi soluții pentru a schimba situația prin care trec. Nu știu alții cum sunt, dar eu prefer să investesc energia pe care aș investi-o plângându-mă și povestind altora cât e de greu în ceva mult mai constructiv, și anume, găsirea de soluții viabile care să îmi rezolve problemele și să mă aducă la starea normală. Cred că e mult mai avantajos, părerea mea, nu credeți?

Nu ai bani de un city break la Viena sau Paris, poate că e timpul să îți schimbi jobul sau să îți mai găsești altul pe lângă. Nu mai faci față ratelor bancare? La fel, poate e timpul să îți cauți alt job, în țară sau în străinatate dacă e nevoie. Te înșeală nevasta/bărbatul lângă care ai crezut că poți avea un viitor? WTF, mai sunt și alți bărbați pe lumea asta sau alte femei, las-o/lasă-l, dă-i jet să meargă la aia/ăla cu care s-a împerecheat. E atât de simplu. Soluții sunt pentru orice problemă, mai multă voință ne trebuie să le rezolvăm. Cu calm și atenție. Eu cel puțin așa mi-am rezolvat multe dintre probleme ivite, nu plângându-ma altora, nu cerșind milă, nu bătut pe la porțile altora, ci căutând soluții de rezolvare.

Cauza principală a tuturor plângerilor și problemelor oamenilor de pe internet și nu numai sunt banii, de la bani începe orice ceartă și orice problemă, generate în primul rând de lipsa lor. Treaba asta se poate rezolva simplu și eficient, căutând un al doilea sau al treilea loc de muncă, fie el și part-time. Sau schimbarea jobului actual. Dacă simți că nu ești apreciat la adevărata ta valoare și crezi că poți mai mult, de ce mai stai acolo – pleacă altundeva. Cât timp e plin internetul de oferte de angajare din toate domeniile, nu văd de ce ai mai sta într-un loc unde simți că nu ești remunerat în funcție de performanța și rezultatele tale. Pleacă, pleacă văzând cu ochii unde crezi că e mai bine. Nu te ține nimeni cu forța într-un loc. Încearcă și altceva, încearcă să schimbi domeniul de activitate, lărgește-ți orizontul. Dacă nu știi să faci nimic altceva decât ceea ce făceai până acum, niciodată nu e prea târziu să înveți ceva nou, o meserie nouă sau să devii bun în ceva. Sunt destule resurse de unde poți învăța lucruri noi – învață să le folosești!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.