Nu credeam că voi fi nevoit vreodată să scriu asta, dar după ultimele dăţi în care am fost să văd şi eu un film ca tot omul la cinema – pentru că filmele se văd cel mai bine pe marele ecran – de fiecare dată m-am lovit de aceeaşi nesimţire şi de proastă creştere din partea unora, lucru care m-a făcut să scriu despre aceste două reguli de bun simţ esenţiale de care orice om ar trebui să ţină cont când intră într-o sală de cinema.

1. Telefonul trebuie oprit sau pus pe silent – Da, oameni buni, asta e regula numărul 1. Când intri într-o sală de cinema, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi închizi dracului nenorocitul ăla de telefon sau pune-l pe silenţios. De nu ştiu câte ori am nimerit în sală cu câte un ins sau o tipă la care să îi sune agregatul electronic fix când filmul era mai interesant. Nu e ok deloc. Pentru că orice om când merge la un film încearcă să se focuseze pe acţiune şi să fie cât mai atent la ce se întâmplă pe ecran, iar când sună un telefon în sală îţi strică tot feng shuiul şi s-a dus dracului toată concentrarea. Acelaşi lucru e valabil şi la teatru, operă sau orice alt spectacol cu public unde liniştea e importantă.

2. Taci dragului din gură în timpul filmului şi păstrează-ţi părerile până când ieşi din sală – Asta mă enervează maxim, poate mai rău decât prima. Nimic nu urăsc mai tare decât să nimeresc la cinema fix lângă nişte persoane care simt nevoie să îşi bată gura din cinci în cinci minute, să se hlizească ca proştii şi să le distrugă filmul şi celorlalţi din jur. Şi cum sunt un ghinionist adevărat, de fiecare dată am nimerit lângă astfel de persoane, dar de fiecare dată. Karma! De vreo două ori m-am mutat câteva scaune mai încolo de ei numai să nu le mai aud comentariile tâmpite, dar au fost şi dăţi când am fost nevoit să suport zgomotul de fond al bipezilor. Vreau să mă uit la film liniştit, nu am venit la cinema să îţi ascult ţie aberaţiile. Nu mă interesează părerea ta despre el, mă doare-n cot ce crezi tu, taci din gură în timpul filmului! Dacă nu poţi, nu mai veni niciodată la cinema şi uită-te la filme online!

Eu sunt genul de persoană care atunci când merge la cinema tace din gură în timpul filmului, îşi pune telefonul pe silent la început şi nu îl butonează în timpul celor 2-3 ore cât durează. Sunt două reguli de bun simţ şi respect, noţiuni care pentru unii sunt, din păcate, străine.

Da, ştiu, e anul 2017 şi încă trebuie să mai avem discuţiile astea, dar ce să-i facem dacă mai sunt persoane care nu au evoluat odată cu vremurile.

Cei care nu respectă aceste două reguli ar trebui să primească interdicţie timp de un an într-o sală de cinema, iar poza lor să fie pusă pe un Wall of Shame la intrare. Pentru că numai aşa vom scăpa de nesimţiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.