Una dintre cele mai false și mai ipocrite vorbe din folclorul românesc este clasica „banii n-aduc fericirea”. Nu știu dacă există o vorbă mai falsă și mincinoasă în țara asta, dacă există vă rog să mi-o spuneți și mie, dar până atunci, pe asta o pun pe primul loc.

Cum adică „banii nu aduc fericirea”? Într-o lume guvernată de bani și în care toți pământenii se află într-o goană continuă după bani și după satisfacție în plan financiar și personal, a zice că banii nu aduc fericirea e de o falsitate incomensurabilă. Ia fă un experiment. Dă-i unui om acum, spre exemplu, 1000 sau 10.000 de euro și să-l vezi cât de fericit devine și cum jubilează! Dă-mi mie 2000 de euro să vezi cât de fericit voi fi și ce bine voi dormi la noapte când am în cont vreo 80 de milioane de lei. Voi radia de fericire, nu altceva! Dacă vin eu acum și îți pun în față vreo 5000 lei, așa, cadou din partea, pentru că pot, nu ești fericit și nu începi să radiezi când vezi atâta amar de bănet? Și nu, nu încercați să-mi demonstrați că nu e așa, că nu vă cred deloc.

Banii chiar aduc fericirea, oameni buni, iar cei care încearcă să demonstreze contrariul sunt niște mici ipocriți, iar acestor ipocriți dacă le pui în față acum un sac de bani, pot să pun pariu cu oricine că își vor schimba total optica și până la ZARA nu se opresc pentru a-și reînnoi garderoba. Vorba aia, banii n-aduc fericirea, dar și când îi văd…

Așa că, în concluzie, haideți să terminăm cu vorba asta ipocrită și falsă „banii n-aduc fericirea”, că nici dracu n-o mai crede, ba mai mult, nu știu cum se face, dar toți vor să se convingă singuri că într-adevăr banii chiar n-aduc fericirea :)). Logic, dacă nu aduc fericirea, de ce naiba te mai chinui să îi faci cu atâta trudă? :D Și până la urmă toți realizează cât de fericiți îi fac banii și cum le aduc o stare de bine :))

Eu unul prefer să fiu trist și nefericit, dar cu bani în buzunar, decât fericit și sărac!

Banii nu aduc fericirea, dar e mai bine să stai trist într-un Rolls Royce decât în autobuz. Banii nu aduc fericirea, dar e mai bine să îți faci concediul în Thailanda decât la Mamaia. Părerea mea.

money dollars flickr

2 comentarii la „Cea mai falsă și ipocrită vorbă românească”
  1. Eu cred ca acea vorba a venit din faptul ca unii alearga dupa bani calcand orice principiu si pe oricine in picioare cu scopul de a face bani, crezand ca vor putea fi fericiti doar daca au bani. N-as putea spune ca banii aduc sau nu fericirea ci depinde de fiecare om in parte. Pentru un frustrat care toata viata nu si-a dorit decat sa aiba bani multi ca sa conduca bolizi la viteze maxime si sa agate tipe nu stiu cat timp il vor face fericit banii in sensul ca poate il vei vedea suit intr-un copac cu tot cu masina sau la un moment dat va fi tinta unei tipe care ii va turna un copil ca sa-l stoarca de bani. Pentru cineva care vrea sa duca o viata linistita alaturi de familie si sa-si ajute semenii probabil ca banii ii vor aduce implinire, dar cred ca acest tip de om va sti sa fie fericit si fara prea multi bani. Banii in cel mai bun caz te pot face fericit pe termen scurt pentru ca inevitabil ajungi in cazul in care nu vei putea cumpara zile in plus unei persoane dragi. Se mai pune si problema ce faci cand te vei acomoda cu banii si nu vor mai fi elementul suficient de a fi fericit pentru ca sunt atatia bogatani distrusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.