În momentul de față, dacă intri pe bet365.com te întâmpină mesajul de mai jos. Știu, subiectul e vechi, dar nu am apucat să scriu câteva rânduri la momentul respectiv despre treaba asta și vreau acum să îmi iau de pe suflet aceast povară.

Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

În conformitate cu prevederile art. 14 alin. (4) litera c) din OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 124/2010 cu modificările și completările ulterioare: „… Site-urile de jocuri de noroc ale operatorilor care exploatează jocurile de noroc la distanţă prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. h) – n), care nu au achitat taxele de licenţă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate vor fi introduse pe o „listă neagră” a site-urilor de jocuri de noroc neautorizate în România până la clarificarea situaţiei şi vor fi scoase din „lista neagră” doar prin decizia Comitetului de Supraveghere al O.N.J.N. …”

Totodată va comunicăm că potrivit art. 22 alin. (6) din OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activităţi de jocuri de noroc la distanţă, aşa cum sunt definite la art. 10 alin. (1) lit. h) – n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.”

Și am tot încercat să găsesc o explicație cât se poate de logică de ce a fost mazilit așa dintr-o dată bet365.com, iar singura chestiune la care mă gândesc este că a fost închis pentru ca platformele de pariuri sportive ale unor „băieți deștepți” care cotizează unde trebuie și cât trebuie, gen Sebi Ghiță, să poată să performeze liniștiți. Dacă n-a aflat încă toată lumea, Winmasters.com – site-ul ăla de pariuri cică legal care e promovat pe toate gardurile – e controlat de oamenii mogulului Ghiță, în speță fratele acestuia, iar cei de la Rise Project au făcut o foarte bună investigație jurnalistică pe această temă din care aflați mai multe.

Ei bine, asta e singura explicație logică pe care o găsesc de ce bet365.com a fost interzis în România, care a fost în ultimii ani platforma de pariuri sportive preferată în rândul tuturor microbiștilor și internauților români. Până anul acesta au funcționat fără probleme și nu a avut ONJN nimic cu ei, cum a apărut Winmasters și alte site-uri de pariuri cel puțin dubioase, cum au mazilit și eliminat principalul competitor, bet365-ul. Prea mari coincidențe, nu credeți?

Întrebarea și dilema pe care o am eu aici este următoare: cum stabilesc oare oamenii de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc ce site poate funcționa legal și cât mai e șpăguța în ziua de azi pe care proprietarii de afaceri de jocuri de noroc trebuie să o plătească acestui oficiu pentru a fi incluși pe lista aceea cu site-urile autorizate?

Numai mie mi se pare foarte suspect și dubios felul cum au „lichidat” bet365 așa dintr-o dată? Nu, nu vreau să o dau în scenarită și în paranoia, doar că e mult prea ciudat cum a fost interzisă subit această platformă, iar restul să funcționeze fără probleme și nederanjați de nimeni.

Dileme, dileme…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.