Observaţi vă rog ironia imaginii de mai jos. „Oamenilor n-ar trebui să le fie frică de Guvern. Guvernelor ar trebuie să le fie frică de oameni”. Băiatul cu pancarta poartă o mască. Păi dacă nu îi e frică de Guvern, de ce mai poartă masca Anonymous, nu se contrazice oarecum cu mesajul? Presupun că din moment ce poartă mesajul respectiv şi crede în el. Ori e conştient că dacă e observat în public că se dă anti-sistem, anti-guvern şi în general anti-orice, vor exista nişte repercusiuni (la şcoală, în familie, la locul de muncă etc.). Vorbim aici la cazul general, nu ne referim doar la tipul de mai jos. Sub masca Anonymous poate fi oricine, adolescenţi, adulţi, bătrâni, femei. De mici suntem învăţaţi că respectul celor din jur îl câştigăm dacă ne asumăm faptele şi vorbele. Problema e că mulţi nu cred în asta şi preferă să se ascundă. Mie nu-mi plac laşii, niciodată nu mi-au plăcut.

Gaşca Anonymous, un grup de simpatici care probabil au prea mult timp liber şi nu au ce face cu el, se tot laudă cu faptele lor, unele dintre ele ilegale, cum luptă ei împotriva sistemului ticăloşit, a politicienilor corupţi şi a guvernelor murdare, dar pe unul dintre ei nu i-am văzut să iasă public şi să-şi asume toate astea, adică să-şi dea jos masca şi să zică, „uite, io-s cutărică şi sunt anti-sistem…”. Ba, am auzit de unul, Julian Assange îl cheamă, omul care şi-a câştigat respectul multor oameni pentru ceea ce a publicat în Wikileaks, dar el n-a făcut parte din gaşca Anonymous, el joacă în altă ligă, dar e cam aceeaşi treabă. El a avut curajul să facă ceea ce mulţi dintre noi doar visează, să publice nişte documente ultra-secrete şi să-şi asume chestia asta. Că a fost mazilit de sistemul împotriva căruia a luptat, aia-i altă poveste, dar omul şi-a asumat faptele nu s-a ascuns ca ultimul laş în spatele unei măşti, iar acum îl ştie o lume întreagă. Dacă vreţi să luptaţi împotriva sistemului, faceţi-o pe barba voastră şi numai aşa veţi câştiga respectul oamenilor, nu ascunzându-vă în spatele unui IP, a unui proxy sau a unei măşti. Vrei să însemni ceva, vrei să demontrezi ceva, arată că ai coaie, mă scuzaţi de expresie. Dacă faci chestii ilegale e normal să nu vrei să fi descoperit, dar când vrei să lupţi împotriva guvernului pe cale legală, demonstrând că-ţi pasă, fă-o arătându-ţi faţa şi asumându-ţi faptele. Asta-i părerea mea, respectă-mi-o, aşa cum şi eu ţi-o respect pe a ta, indiferent care e.

Da, eu sunt împotriva acestui grup Anonymous, şi cred că m-am făcut înţeles de ce. Repet, mie îmi plac oamenii care îşi asumă faptele şi ceea ce spun. Îmi plac oamenii care au curajul să iasă în faţă. Pentru ei am tot respectul şi toată stima.

Un comentariu la „Ironia unei imagini”
  1. nu e masca anonymus. e masca guy fawkes, un tip care acu vreo 500 de ani a incercat sa arunce in aer parlamentul britanic si caruia i se mai spune „ultimul om onest care a intrat in parlament”.
    masca asta exista de dinainte de anonymus, e asociata cu grupul asta doar de cei care nu stiu istorie DELOC. si care nici n-au vazut filmul „v for vendetta”.
    iar ce semnifica ea: lupta impotriva sistemului. e echivalentul tricoului cu che guevara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.