Cristina Neagu a fost desemnată, pentru a treia oară în carieră, cea mai bună handbalistă a lumii în 2016, după ce a câștigat acest prestigios titlu în 2010 și 2015. Nu ai ce alte cuvinte să folosești când vorbești despre ea decât de laudă. Cum poți altfel să vorbești despre un sportiv care a obținut niște performanțe la care unii doar visează. Cristina e un adevărat FENOMEN al handbalului, o jucătoare uluitoare, magnifică, magistrală, cu o forță nemaipomenită în brațe, cu o viziune a jocului realmente perfectă și o ambiție incredibilă. Fata asta respiră handbal în fiecare zi. Nu am atâtea epitete și adjective în vocabular ca să o descriu. Cum să nu o iubești? 

Sunt extrem de mândru că am văzut-o de câteva ori live la Cluj și sper că o voi mai vedea si în alte meciuri pentru că nu ai cum să nu te îndrăgostești efectiv de jocul ei, mai ales când vezi cum înscrie gol după gol, cum zboară pe teren și cum își domină adversarele. Meci de meci e de neoprit, iar când intră pe teren toți ochii sunt ațintiți spre ea, toate camerele o caută, toate obiectivele fotografiile se întorc spre ea. Pe mine unul mă fascinează de fiecare dată când o privesc și mă uit la ea parcă hipnotizat de jocul ei. În fiecare meci e pe tot terenul, toate mingile trec pe la ea, adversarele efectiv nu pot să o blocheze și să o oprească, iar portarii nu-i pot para ghiulelele pe care le expediază cu atâta finețe în fiecare meci. E un deliciu să o privești și să o admiri. 

Și mai sunt mândru de faptul că ea e născută în același an cu mine, 1988, deci mi se pare incredibil că la 28 ani să atingi perfecțiunea într-un sport atât de spectaculos precum handbalul, care sper că a devenit deja noul sport național într-o Românie unde fotbalul și-a pierdut demult coroana. 

Foarte mult mă bucur că CSM București a reușit să repatrieze această „perlă” a handbalului mondial și să o readucă „acasă”, echipa va crește în jurul ei, iar campionatul intern și sportul românesc a câștigat enorm prin aducerea ei în țară.

Dragă Cristina, în închere, doar o vorbă să-ți mai spun, ești FENOMENALĂ și să-ți de-a Dumnezeu sănătate. 

Vreau să te văd acolo unde ți-e locul, în galeria celebrităților din albumul sportului românesc, lângă Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi, Gabriela Szabo, Ghiță Mureșan, Nicolae Dobrin, Elisabeta Lipă și alți „monștri sacri” care și-au câștigat acest loc select prin multă muncă depusă în slujba sportului autohton. Locul tău este lângă ei. Îl meriți cu prisosință!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.