Exista trenduri pe care le inteleg si trenduri pe care incerc sa le inteleg si nu prea reusesc. Dintre cele pe care ma straduiesc si nu prea reusesc sa le pricep, mă opresc asupra unuia: moda lampioanelor la evenimente. Absolut orice eveniment, ca e nunta, botez, cocktail, lansare de produs, conferinta, festival, petrecere privata sau chiar onomastica trebuie sa aiba lampioane, ca nu se poate altfel.

Asa cum moda stim cu totii ca este trecatoare, artificiile nu prea se mai află la mare căutare pe la evenimente, acum la moda sunt lampioanele, care mai nou sunt nelipsite de pe la aproape orice sindrofie, fie că e indoor sau outdoor. Asta-i trendul, asta place oamenilor, asta cere lumea, niste chestii din hartie cu o lumanare inauntru. Practic, mai nou, la miezul noptii nu se mai iese afara pentru artificii, că astea-s expirate, se iese pentru lampioane. Vai, ce frumos urca, ce frumos lumineaza cerul ca niste licurici. Să stai cu iubita ta alături și să priviți împreună cerul. Atât de romantic.

Si cum ne aflam in perioada nuntilor, a botezurilor si a altor evenimente, ajungem să vedem tot mai des pe cer, la fiecare sfarsit de saptamana, noaptea, niste puncte luminioase, ceea ce oarecum te înspăimânta un pic. Pe când stai tu liniștit și admiri stelele, dintr-o dată să vezi un punct care se mișcă.

Artificiile sunt depasite, artificiile au ajuns un clișeu hiper-mega-folosit, hai să lansăm lampioane, sigur nu a mai făcut nimeni asta! Ba da, s-au mai lansat, nu sunteți primii care s-au gândit să lanseze lampioane și categoric nu veți fi ultimii, au fost și alții care au avut ideea asta. De asta cred că și moda asta a lampioanelor tinde să devină ușor-ușor un clișeu hiper utilizat.

Problema este că prin lansarea lampioanelor există riscul să dai foc la ceva, că nu știi unde cad lampioanele respective și nu știi dacă se sting în aer. Sunt ușor periculoase și trebuie să ai grijă ce fel de lampioane cumperi, ca să nu se întâmple vreo nenorocire și să-i dai cuiva foc la casă.

Cristi zice bine, când lansați lampioane, gândiți-vă și unde se duc. Nu sunt împotriva lor, nu am nimic cu oamenii care le lansează, sunt mișto, creează o atmosferă feerică și romantică, dar mare grijă cu ele.

lampioane

2 comentarii la „Moda lampioanelor tinde să devină un clișeu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.