Nu m-am uitat deloc la sezonul 5 din Vocea României, dar am aflat astăzi că finala a fost câștigată de Cristina Bălan, nume care îmi părea foarte cunoscut la prima vedere. Și apoi mi-a picat fisa, stai, frătiuc, că asta e fosta solistă a trupei Impact, formație care a făcut senzație în anii 2000 și care a colaborat cu MediaPro Music. Remember: Babe, ești în sufletul meu, ești în inima mea.

crstina balan vocea romaniei

Nu știu de ce a fost accceptată Cristina în concurs, ea venea cu un bagaj de experiență muzicală în spate, era obișnuită cu scena, cu spectacolele, știa să își stăpânească mult mai bine emoțiile și să reziste presiunii, având în vedere că a format una dintre cele mai de succes trupe din anii 2000, experiență pe care ceilalți concurenți amatori nu aveau cum să o obțină, dar se pare că regulamentul concursului i-a permis să participe. Unde e egalitatea între concurenți? Cristina pornea din start cu un avantaj în finală, ea era obișnuită cu televiziunea, cu fenomenul și să cânte în fața unui public numeros, deci poate fi considerată din start o vedetă.

Dacă tot a devenit Vocea României un concurs de relansare a carierei unor foști cântăreți și artiști din anii 90-2000, zic că se cuvin niște idei pentru câștigătorii viitoarelor sezoane: Silvia Dumitrescu, Angela Similea, Andreea Antonescu, Liviu Vârciu, Costi Ioniță, Laurențiu Duță, Cristina Răduță sau Miță Trăistariu. Ce, lor nu le-ar plăcea să-și relanseze cariera muzicală cu 100 de mii de coco? Ce dacă au mai cântat, ce dacă au experiență, ce dacă au fani și sunt obișnuiți cu scena, observ că la Pro TV asta nu contează.

Vocea României ar trebui să fie un concurs despre descoperirea de noi talente, noi voci spectaculoase, noi artiști pentru această industrie muzicală pe care o avem, tinere talente care să aibă o rampă de lansare în muzică, dar văd că show-ul a devenit un concurs despre relansarea carierei unor foști cântăreți.

Un amator pasionat de muzică cu puțin talent care vrea să își încerce norocul la Vocea, oare cum poate să concureze cu cineva care vine din industrie și are deja o experiență vastă în spate? Întreb pentru un prieten.

Dragă Cristina, tot respectul pentru experiența ta, ai o voce uimitoare, nu neg asta, am dansat la multe chefuri și multe nopți albe am făcut pe hiturile de la Impact, dar acum că ți s-a oferit o a doua șansă în muzică, șansă pe care nu mulți o primesc, sper că nu-i vei da cu piciorul și vei profita de ea. Baftă!

Un comentariu la „De ce nu era normal să participe Cristina Bălan la Vocea României?”
  1. Artistii care au mai avut cariere muzicale nu sunt acceptati doar la noi, ci si afara. Bineinteles ca fiind o emisiune destul de noua, la noi inca nu a mai fost un caz asemanator, dar te asigur ca nu este singurul pe care acest format l-a intalnit. Urmaresc de 9 sezoane The Voice US si am vazut de la fosti artisti, la oameni care canta in baruri, pe strada, au mici concerte prin tot felul de pub-uri, canale de YouTube, iau lectii de canto sau nu au deschis niodata gura sa cante nici macar in fata familei.
    Ideea este ca toti se lupta cu aceleasi probleme pe care le presupune inceputul unei cariere adevarate in acest domeniu. Bagajul de experienta evident nu ajuta deloc in obtinerea unui nou contract cu o casa de discuri. Nu poti sa spui nici ca restul sunt amatori, cand tocmai ti-am enumerat ce fel de oameni participa. De ce nu e normal sa participe, daca are un talent care nu ii mai este recunoscut si singura ei sansa este participarea la o emisiune de genul acesta? Nu cred ca pentru un fost artist e usor sa se recunoasca infrant si sa trebuiasca sa o ia de la capat. Cu siguranta altii au gasit altceva de facut, dar atunci cand muzica este singurul lucru pe care stii sa il faci bine, care te face fericit si iti ofera satisfactie, de ce sa nu primesti o sansa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.