Imi plac traditiile romanesti pe care le avem, indiferent de sarbatoarea care vine odata cu ele, fie ca e Craciunul, Pastele sau orice altă perioadă trecută cu roșu în calendar. Tradițiile fac parte din identitatea noastra nationala, sunt parte din noi, din trecutul și prezentul nostru, astfel că este fiarte important sa le respectam si sustinem.

O noua traditie care tinde sa devina o moda si pe piata romaneasca este cea cu ursitoare la botezul unui copil. Tot mai mult parinti susțin tradiția ursitoarelor. Ce sunt acestea? Pentru cei care nu știu, ele se bazează pe o mai veche tradiție a ursitoarelor care soseau în antichitate în casa micuțului la 3 sau 7 zile după naștere pentru a-i stabili destinul pe care îl va avea. În prezent, această tradiție merge mai departe, iar firme și echipe de animatori petreceri copii păstrează vie această datină străbună și reînvie această tradiție. Ursitoarele aduc în casa proaspătului nou-născut un crâmpei de basm și o poveste frumos pregătită, îmbinând tradițiile strămoșești cu accente moderne, care transformă botezul copilui dumneavoastră într-un moment Kodak.

O firmă specializată dispune de o echipă profesionistă de ursitoare de lux, care vor reuși să încânte audiența, atât pe cei mici, cât și pe adulți, vestindu-i bebelușului proaspăt venit pe lume o viață lungă, împlinită, plină de sănătate, putere de muncă și înțelepciune.

Un spectacol pus în scenă de ursitoare este bazat pe o întreagă poveste, având un fir narativ care pornește din vremuri demult uitate, revine în prezent și ajunge să deslușească tainele viitorului, totul pentru a-i crea întreg destinul copilului. De regulă, ursitoarele sunt formate din 3, 4 sau 5 prințese, care spun o poveste, cântă și le urează celor prezenți cele mai frumoase și calde gânduri, prevestind totodată și o soartă blândă și plină de liniște sufletească pentru sărbătoritul zilei.

Acestea fiind spuse, dacă țineți la frumoasele tradiții românești, nu neglijați tradiția ursitoarelor la botezul primului vostru copil. Veți trăi o atmosferă de basm!

Un comentariu la „Orice tradiție trebuie respectată”
  1. Mie mi se pare foarte feerica treaba cu ursitoarele. Este frumos ca traditiile sa se mentina in timp, mai ales ca noi, ca tineri, majoritatea suntem deschisi catre noi si catre stergerea traditiilor si a momentelor cu adevarat frumoase din viata noastra. Din pricina multor traditii ajung multe cupluri din alte tari sa se stabileasca aici si sa desfasoare in cele mai importante momene din viata, ritualuri romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.