Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a devenit un personaj politic atât de irelevant după cele două mandate în fruntea țării încât greu va mai reuși vreun politician să îl întreacă. Șeful statului a reușit să își distrugă singur imaginea în 8 ani, prin nepăsare, indolență, lipsă de atitudine și cu o aroganță afișată în spațiul public ieșită din comun. Rar mi-a fost dat să văd un politician mai arogant și sfidător.

Nu cred că mai există român care să îl simpatizeze pe Iohannis, nu cred că mai există cineva care să aibă vreun cuvânt de laudă despre actualul președinte. KWI a reușit performanța de a stârni disprețul, lehamitea și ura românilor.

Personal, ca și votant de două ori al lui Iohannis, mă simt dezamăgit și umilit de cel pe care l-am ales. Nu a fost un președinte care să se ridice la anvergura și nivelul unui șef de stat, iubit și apreciat de popor. A fost un președinte sfidător și preocupat în permanență de propria-i persoană. Excursii peste excursii, vizite diplomatice inutile, cheltuirea sfidătoare a bugetului Administrației Prezidențiale pe aroganțe, în timp ce poporul român se afundă în sărăcie.

KWI a fost candidatul ales strict pe criteriul „răul mai mic”, așa cum au fost toate alegerile politice din ultimii 34 de ani. Mereu răul mai mic, așa au ales românii dintotdeauna. România este în zodia răului mai mic. Se va schimba acest lucru vreodată? Nu. Niciodată. Suntem sortiți să rămânem cu această etichetă a răului mai mic și vom alege astfel încă mulți ani de acum înainte.

Președintele Iohannis a avut adversari de la slabi la foarte slabi în ambele scrutinuri prezidențiale, doi candidați care au ajuns în prezent la groapa de gunoi a istoriei și nu mai au relevanță politică și nici nu mai contează.

Să reușești performanța ca președinte al României să îi faci pe românii care te-au ales să îl regrete pe fostul președinte, așa cum se întâmplă acum, înseamnă că tu ca șef al statului ai eșuat la Cotroceni.

La finalul celor două mandate, Iohannis va ieși din scena politică pe ușa din dos, ca și cel mai slab lider pe care l-a avut România, sau altfel spus, președintele nimănui.

Îmi fac în acest articol mea culpa și îmi asum greșeala alegerii lui KWI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.