De neinteles

Primul milion

Am auzi, fara sa vreau, o discutie intre doi tipi, in autobuz, si o chestiune din ce vorbeau ei mi-a atras atentia: „Niciodata sa nu intrebi un om de afaceri cum a facut primul milion de dolari, ca n-o sa-ti zica niciodata. De la urmatoarele milioane iti va povesti, dar nimeni n-o sa-ti zica cum l-a facut pe primul, ca asta e ceva ce nu se spune. De la primul milion e usor sa te dezvolti”. Si m-a pus pe ganduri treaba asta.

Primul lucru la care ma gandesc incercand sa gasesc o explicatie cat de cat logica e ca primul milion e facut intotdeauna din afaceri necurate, multi fac bani din activitati mai putin legale si nu prea da bine sa te lauzi cum ai inceput. De asta nici un om de afaceri n-o sa-ti zica cum a inceput sa faca avere. De asta n-o sa-l auzi pe condamnatul Voiculescu vorbind de perioada sa de inceput in afaceri si cum si-a creat imperiul media pe care il conduce, n-o sa-l auzi vorbind niciodata cum si-a creat afacerile folosindu-se de banii lui Ceausescu, ca e rusinos sa recunosti asta. Sau pe Tiriac, Ciorcila sau orice alt milionar care au creat adevarate imperii.

Adevarul e ca dupa ce faci primul milion e usor sa te dezvolti, sa iti creezi niste afaceri si sa iti construiesti averea.

dolari

1 Comment

  1. Foarte adevarat. Sincer, eu deja am un plan pentru primul milion de lire, dar … insa nu m-am gandit ce o sa fac dupa :))

    RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.