Ca să pot ajunge la o destinaţie eu am nevoie de multe repere fiindcă nu reţin numele străzilor, nu ştiu decât denumirea marilor străzi şi bulevarde, restul celor cu nume de pictori, scriitori şi alţi indivizi sunt total necunoscute pentru mine. Poţi să mă împuşti şi nu ştiu să-ţi zic pe ce stradă se află liceul Bălcescu de exemplu, dar ştiu că se află lângă piaţa Mihai Viteazu. N-am calitatea asta de taximetrist de a şti pe dinafară fiecare străduţă din oraş după numele ei. Unii o au şi nu sunt taximetrişti, eu nu mă număr printre ei. Degeaba îmi zici, ne vedem pe strada X, la ora Y, eu nu o să-mi dau seama never-ever unde vine strada aia, decât dacă îmi zici că e lângă o altă stradă mare, dar dacă mă iei cu explicaţii, într-un final o să mă vezi coborând din taxi la ora stabilită. Poţi să mă înjuri cât vrei că am dat banii pe taxi când tu mi-ai explicat foarte clar cum să ajung acolo, o să vorbeşti singur.

Dacă-mi zici strada prof. Cutărică Zugrav e ca şi cum i-ai zice surdului că orbul se uită la el. Eu fără repere clare sunt pierdut. Dacă nu-mi zici că strada respectivă e lângă catedrală ori magazinul Sora, ori orice altă clădire recunoscută din acest oraş, atunci n-am făcut nimic amândoi. Îi invidiez pe oamenii ăia care zic: o, strada lui dorel, simplu de ajuns acolo (asta cu toate că e o străduţă mică printre blocuri). Faci stânga, apoi dreapta de la intersecţie, o iei tot înainte, apoi iar stânga şi ai ajuns. La mine nu merge cu explicaţii deastea, simple în opinia ta, ori îmi dai un reper clar cum să ajung acolo ori iau taxiul şi tot ajung pe strada aia, fără să mă obosesc să întreb 30 de oameni şi să dau alte 10 telefoane până ajung.

Chiar dacă am nevoie de repere, nu m-am rătăcit niciodată în Cluj-Napoca şi am ajuns la timp la orice întâlnire, ba chiar ajung întotdeauna cu câteva minute înainte. Mereu am găsit soluţia perfectă de a ajunge la destinaţie la ora stabilită.

6 comentarii la „Repere, repere”
  1. Ia imagineaza-ti ca poimaine am sa fiu in Timisoara, pentru prima oara. De unul singur, incercand sa ma intalnesc cu o persoana pe care nu o cunosc, la o intalnire intr-un loc inca nestabilit :)) Nici cu 100 de repere nu cred ca am sa ma descurc :))

  2. Cand ajungi in alt oras se schimba radical datele problemei. E mai complicata treaba… :-) Oricum bafta! O sa ai nevoie…

  3. Daca intrebi o persoana care locuieste prin zona, e normal sa cunoasca si strazile mici. Ce, tu nu cunosti strazile de la tine din cartier?

  4. Faza interesanta e ca nu era vorba e oamenii care locuiesc intr-o anumita zona. Era vorba de persoanele care au o memorie foarte buna si retin numele strazilor.

    Sincer, nu cunosc strazile de la mine din cartier, decat pe alea mari si reprezentative.

  5. In mod normal la tine in cartier nu ar trebui sa ai probleme cu numele strazilor. Chiar asa memorie scurta ai?

    De exemplu eu la mine in oras stiu numele strazilor in proportie de 95% si aici ma refer la toate strazile din oras, dupa nume (si nu e un sat, sa nu crezi asta, ci un municipiu de 30.000 de locuitori).

  6. Chiar crezi ca n-am altceva mai bun decat sa tin minte fiecare strada si straduta din cartier. Daca am nevoie sa ma deplasez undeva si nu stiu unde vine strada, cer repere, intreb lumea, ma uit pe harta, iau taxiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.