Văd des foarte mulți oameni stresați în această lună decembrie din cauza cumpărăturile pentru sărbătorile de iarnă, ba că nu au luat una, ba ca nu au luat alta, ba că trebuie să facem aia, ba că trebuie să facem cealaltă. An de an e la fel, nu se schimbă nimic. Aceeași agitație prin supermarketuri, aceleași cumpărături făcute pe ultima sută de metri și în ultima zi, aceeași nervi la coadă la casele de marcat. Nimic nou sub soare, e la fel și anul acesta. Nu se va schimba nimic, oamenii nu se schimbă.

Pe măsură ce înaintez în vârstă realizez tot mai mult cât de relaxată mi-am făcut viața. Nu am mari stresuri, sunt liniștit și îmi văd de muncă și de bucuriile și plăcerile mele. Sigur, nu câștig 10.000 euro, câștig între 4-5000 lei lunar, o sumă relativ ok pentru un trai decent în România. În timp ce alții se stresează pentru diverse lucruri, eu mă gândesc la ce film să mă mai duc la cinema, la ce concert să mai merg, mă plimb relaxat prin oraș, mă opresc la o bere la un bar și zăbovesc un timp, mă uit la filme, seriale și dorm mult. Apropo, tu când ai încetat să te oprești din tot ceea ce faci și să te relaxezi? Să te ocupi mai mult de tine și de plăcerile tale și să nu te mai încarci negativ cu probleme?

Micile cumpărături pentru Crăciun le-am făcut cu două zile înainte, pentru că nu îmi place să las pe ultima zi și prefer să rezolv lucrurile din timp. Așa am învățat și așa am fost educat. Astfel, eu astăzi în ziua de Ajun am stat relaxat, în timp ce alții se călcau în picioare prin malluri și supermarketuri.

Niciodată, dar niciodată nu am făcut cumpărături de sărbători la modul compulsiv, să cumperi tot acolo, să fie, să umplu căruciorul și frigiderul și să ai de unde arunca după ce nu apuci să consumi tot la timp. Înțeleg familiile mari că au nevoie să își ia multe, gen peste 5 membri, dar la 2-3 persoane în familie de ce ai cumpăra mâncare cât pentru un batalion întreg?

Urăsc din tot sufletul risipa alimentară, nu îmi place deloc să arunc mâncarea, așa că nu cumpăr inutil doar de dragul de a fi acolo. Și cred că risipa alimentară trebuie combătută cu orice preț. Iar oamenii să conștientizeze că aceasta este o problemă majoră. Nu mai cumpărați alimente și mâncar ca niște zombie ai consumerismului.

Apropo de sărbătorile acestea de iarnă. Toate magazinele sunt închise doar în 25 decembrie, iar în 26 toate sunt deschise. Așa că, unde-i agitația și graba de a cumpăra mâncare pentru două săptămâni? Cât poți mânca într-o zi în care magazinele sunt închise, câți musafiri poți avea? De ce trebuie să cumperi alimente și mâncare de poți hrăni o armată?

Bucurați-vă de sărbători în liniște, fără stres și fără agitație. Relaxați-vă și trăiți și pentru voi, nu doar pentru alții. E foarte important pentru sănătatea voastră/noastră mintală să ne mai apropim pentru câteva minute din tot ceea ce facem și să ne gândim și la noi.

Sărbători fericite și un Crăciun cât mai liniștit și fără stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.