Venind de la București la Cluj-Napoca cu trenul, pe 6 octombrie, am văzut, din nou, așa cum o fac de fiecare dată când sunt nevoit să călătoresc prin țară, România reală, acea Românie pe care reprezentanții clasei politice care s-au perindat la putere în ultimii 30 de ani evită să ne-o prezinte.

Ei ne prezintă mereu o Românie cosmetizată frumos de un PR fals, în care totul e roz, totul e bine și frumos, avem creștere economică, am crescut pensiile și salariile, aceleași bullshit-uri cu care ne-au vrăjit la fiecare ciclu electoral. Și, culmea!, le-a ieșit, căci poporul i-a votat la nesfârșit. În opinia clasei politice, noi o ducem foarte bine și suntem o țară perfectă, însă doar ei văd asta, nu și noi, care simțim zilnic pe propria piele traiul greu din România.

Conform realității din teren, din mijlocul oamenilor simpli, lucrurile stau foarte diferit. Pentru că de la nivelul SUV-urilor lor de zeci de mii de euro și din curțile vilelor lor de lux nu se vede România reală și sărăcia lucie în care ne zbatem cu toții.

În timp ce priveam pe fereastra trenului în care mă aflam și am văzut străzile neasfaltate și pline de noroi din satele și comunele prin care am trecut mi-am adus aminte de vorbele pline de ipocrizie ale Vioricăi Dăncilă: „am scos țara din noroaie”. Și zău dacă acesta nu e cel mai bun exemplu de impostură la nivel înalt și dovada clară că politicienii români habar nu au cum arată România reală, dincolo de gardurile Palatului Parlamentului.

România reală e aceea în care mii de școli și case din zona rurală încă mai au buda în fundul curții. Asta e o realitate sumbră și tristă.

România reală e aceea în care lipsa de educație a majorității populației duce la motive absolut ridicole pentru care românii sună la numărul unic de urgență 112, gen probleme de erecție sau dureri de unghii.

România reală e aia în care statul e atât de incompetent încât nu a fost în stare să construiască cele 8 spitale regionale promise.

România reală e aceea în care această clasă politică incompetentă nu a fost în stare nici până în ziua de azi să lege cu autostrăzi principalele orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași, Constanța, Baia Mare, Oradea etc. Este inadmisibil.

Lipsa de educație a unui popor a dat naștere unei clase politice corupte și a unui sistem ticălos care domină România prin impostură, minciună, falsitate și lipsă de viziune. Toți, indiferent de culoare politică, se fac vinovați pentru distrugerea sistematică a României. Toate partidele care s-au perindat la putere în ultimii 30 ani nu au făcut altceva decât să contribuie la eșuarea statului și să ne afunde și mai mult în balta mediocrității. Și-au bătut joc de noi și de visele noastre, de viitorul nostru și al copiilor noștri, de noi toți. Ne-au alungat prietenii și familia peste hotare pentru un trai mai bun deoarece ei nu au fost în stare să își facă meseria pe care tot noi îi plătim și să ne asigure condiții decente de trai aici, în țara noastră.

Nemernicilor și corupților, nu uitați un singur lucru: noi v-am trimis în Parlament să ne reprezentanți cu cinste și să contribuiți la un viitor mai bun. Și voi ce ați făcut, ticăloșilor? De la înălțimea scaunului de demnitar public v-ați pișat pe noi! V-ați ocupat exclusiv de propria îmbogățire și ați avut grijă ca toate neamurile voastre, curvele, amantele și progeniturile să o ducă bine datorită sinecurilor pe care le-ați asigurat în instituțiile statului, chiar dacă ei nu au avut și nu au o pregătire în acel domeniu. Dar va veni și ziua judecății! Nu uitați că averea aia pe care v-ați creat-o prin impostură și minciună e datorită nouă, proștii ăia care v-au trimis acolo să îi reprezentanți.

Seniorii României cu peste 30-40 de muncă și cotizat la stat își duc bătrânețile la limita subzistenței și trăiesc de pe o zi pe alta, chinuindu-se cu pensii literalmente mizerabile. Să vă fie rușine și pentru asta!

Suntem cu toții prizonierii unui stat profund corupt, în care bacteriile politice distrug și ultima fărâmă de speranță pentru un viitor mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.