Dacă vrei să îți renovezi casa, ai nevoie de un specialist în amenajări interioare. Dacă vrei să îți schimbi o baterie la chiuvetă sau ți s-a stricat dușul, ai nevoie de un instalator. Dacă vrei să îți renovezi bucătăria, ai nevoie de un zugrav priceput. Dacă vrei să îți schimbi mobila, ai nevoie de un tâmplar iscusit. Cea mai bună soluție de a face rost de un profesionist este să ceri recomandări de la apropiați și prieteni în care ai încredere și știi că nu or să te tragă în țeapă.

Recomandarea când vine vorba de găsirea unui meseriaș bun este cel mai bun marketing. Practic, orice service ultra-profesionist de telefoane mobile, televizoare, tablete, calculatoare, laptopuri sau reparatii masini de spalat Bucuresti ori Cluj îl găsești din recomandarea cuiva, cineva apropiat care a fost deja acolo și i-a testat.

Dacă un prieten foarte bun de-al tău a avut treabă cu un instalator, a fost foarte mulțumit de el, el îl va recomanda mai departe și altor prieteni. O mătușă și-a reparat calculatorul la un service PC și a fost foarte mulțumită de felul cum a fost tratată și de cum au rezolvat oamenii aceia problema, îl recomandă. Idem și când ți se strică mașina de spălat, televizorul sau telefonul mobil. La cine apelezi prima dată când ai asemenea necazuri? Evident, la prietenii apropiați, vecini sau rude, în general la cei în care ai încredere și pe care te poți baza. Recomandările sunt cel mai bun instrument de marketing din lume. Practic, dacă un meseriaș își face treaba excelent și rezolvă tot ce e de rezolvat cu brio este recomandat mai departe de gazdă, mai departe, mai departe, până când va avea atâți de mulți clienți încât nu mai face față. Dap, există asemenea oameni, cunosc câțiva foarte buni care nu mai fac față cererilor de lucru și recomandărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.