Am renunţat la sucurile acidulate la pet pentru că nu-mi fac bine la stomac, dar pot să beau fără probleme la doză fără să existe repercusiuni. Încerc să găsesc o explicaţie şi nu pot să înţeleg de fel de ce atunci când beau orice fel de suc la sticlă de plastic am arsuri la stomac şi când beau la doză nu am nici pe dracu? Am observat chestia asta de mai multe ori. O fi mai bine păstrat sucul în doza aia de metal decât într-o sticlă de plastic? Luam cola sau fanta la pet, simţeam că nu-i place stomacului după ce beam, dar nu acelaşi lucru simţeam când beam la doză. Şi nu e vorba de cantitate, că în sticlă e mai mult ca într-o doză, pot bea lejer mai multe doze fără să am probleme. S-a mai confruntat cineva cu această problemă?

De altfel, sucul meu preferat rămâne Sprite, pe care nu l-aş da pentru Cola, Fanta sau altele. E mai plăcut la gust faţă de oricare suc, părerea mea.

Şi dacă tot suntem la capitolul sucuri acidulate, trebuie să menţionez că am devenit fan Dr Pepper, un suc acidulat cu un gust dulceag plăcut care te face să mai vrei şi să mai vrei, singurul care câştigă teren în sufletul meu, dar mai este mult până să bată Sprite-ul în topul preferinţelor personale. Dar ce e mai trist e că nu-l găsesc peste tot. De Cola sunt sătul, de Pepsi idem. Toată lumea numai pe astea le bea deşi Dr Pepper are ceva vechime şi am observat că multă lume îl preferă în detrimentul altor branduri.

M-a prins reclama asta, pe care nu mă mai satur s-o fredonez.

2 comentarii la „Sucuri acidulate la pet vs la doză”
  1. In timp lichidele care sunt in recipienti din plastic isi schimba gustul, poti testa pe apa, bere sau sucuri. Un Pepsi la sticla nu o sa aiba niciodata acelasi gust cu un pepsi din sticla de plastic sau din doza.
    Dozele au un lac protectiv mai rezistent si care nu interactioneaza cu aliimentul/sucul, de aceea isi pastreaza mai bine aroma.
    Daca vrei calitate consumi lichide ambalate doar in sticla, apoi in doze, in tetrapack si doar in ultimul caz daca e ambalat in PET.

  2. Mersi, Lucian de confirmare şi de lămurire. Ştiam eu că nu sunt eu de vină şi e ceva cu recipientele de plastic :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.