Am mai bine de un an de când am luat decizia de a elimina din grila televizorului canalele de propagandă și manipulatoare Antena 3, România TV și Realitatea TV. Viața e mai frumoasă de când nu mai urmăresc aceste programe toxice, mult mai liniștită, nu mă mai încarc cu energie negativă și nu mă mai enervez când văd cum reprezentanții acestor televiziuni își bat efectiv joc de jurnalism și distrug credibilitatea presei, cât a mai rămas din ea.

Aceste trei televiziuni nu fac altceva decât să fie implicate în jocurile de culise ale anumitor formațiuni politice, indiferent care sunt acestea, încetând demult să mai producă jurnalism adevărat, ca la carte, în folosul cetățeanului și în slujba adevărului. Și pentru asta trebuie să le penalizăm prin eliminarea lor din grila TV-ului. Doar astfel putem lupta cu impostura!

Nu mai ai ce vedea la spălătorii de cadavre politice ai Antenei 3 și România TV, două televiziuni deținute de un infractor pe nume Dan Voiculescu, fost deținut, securist și turnător dovedit, respectiv de un infractor fugar pe nume Sebastian Ghiță. Sună dur, știu, dar ăsta e adevărul gol-goluț, de ce să ne ferim de cuvinte? Să spunem lucrurilor așa cum sunt. Ce credibilitate mai poate avea o televiziune al cărui patron a fost la pușcărie? Ce credibilitate mai poate avea o televiziune al cărui patron fuge ca un laș infect de lege și e dat în urmărire internațională pentru FAPTE DE CORUPȚIE? Chiar suntem atât de naivi să credem că aceste așa zise instituții media mai fac jurnalism onest și cinstit? Chiar credeți acuma că suntem toți proști?

Și Realitatea TV – o televiziune aflată în insolvență, cu datorii de milioane de euro la stat e tolerată în continuare de CNA în loc să fie trimisă la coșul de gunoi alături de celelalte două mizerii media.

Realitatea e o altă televiziune de propagandă politică și implicată serios în jocuri de culise la nivel înalt. Ce credibilitate mai poți avea în mass-media când tu te-ai poziționat de partea unei tabere politice și arunci cu bolovani în partea cealaltă?

Acestea sunt încă extrem de urmărite, din păcate, dar nu mai cunosc demult noțiuni precum obiectivitate, imparțialitate, echidistanță, verificarea din trei surse sau drept la replică, toate trag spre căruța de unde curg mai mulți bani, își manipulează publicul cu stil și fac jocurile partidului care marcă banul. Asta-i diferența!

Nu mă interesează ce zic cei de la Antena 3, România TV sau Realitatea TV pentru că nu cred în mesajele lor, nu cred în informațiile pe care mi le prezintă.

Și observ că, mai nou, și Digi 24 începe să o ia pe arătură și urinează pe ea deotologie jurnalistică, credibilitate și echidistanță, făcând anumite jocuri de culise.

Vă doresc un sincer și călduros, faliment plăcut, dragi televiziuni de propagandă! Ziua când veți dispărea din media va fi o zi fericită pentru industria presei din România!

Foto © L’Indigné du Canapé

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.