Meciul începe frumos într-o atmosferă de derby. Galeriile se duelează în scandări. Şepcile Roşii domină ca întotdeauna, suporterii feroviari încearcă şi ei să facă puţin zgomot pe fondul huiduielilor caracteristice gazdelor. Peluza Universităţii dă drumul la clasicul „Slavă ţie, studenţie…”, apoi la o coregrafie de excepţie. Se coboară bannerul imens cu sigla lui „U” în mijloc. Atmosfera perfecta pentru un derby antologic.

Pe teren se joacă de la o poartă la cealaltă. Cristea aleargă mai mult ca de obicei, face şi faza defensivă şi a recuperat câteva mingi utile, una dintre ele este o deposedare perfectă la Sougou, care scăpase spre poartă. Grozav şi Morar încearcă să găsească culoare şi breşe în apărarea oaspeţilor – fără rezultat. Jocul a curs frumos în cele 27 de minute cât s-a jucat fotbal.

Şi a început nebunia. Tudor acordă o lovitură de pedeapsă pentru o cădere în careu a lui Mureşan, iar Cadu înscrie pentru 1-0. Nu se dă penalty pentru aşa ceva nicăieri în lume, orice arbitru ar fi lăsat jocul să continue. Mureşan a luftat pur şi simplu, şi-a dat cu stângu-n dreptu cum se zice, iar Cristea, care era în spatele lui,  nu l-a atins deloc, dar Tudor a dictat punctul cu var. După executarea loviturii de la 11 metri ştim cu toţii ce s-a întâmplat. Portughezul aleargă să se bucure ostentativ în faţa galeriei adverse, aruncând şi câteva înjurături, moment în care Mircea Bornescu s-a repezit la el aplicându-i o corecţie fizică. Nici Bornescu nu e cu toate ţiglele pe casă, nu trebuia să reacţioneze aşa, dar Cadu e cretin rău. Şi în plus, nu e prima dată când atacă suporterii lui „U”. Individul venit din Portugalia să facă bani din fotbal in Romania nu e la prima ispravă de acest gen, a mai băgat în trecut zâzanie înaintea unor meciuri „U” vs CFR, atacând verbal galeria. Omul ăsta chiar vrea să ajungă să nu mai iasă din casă fără protecţie.

Tudor le-a arătat celor doi cartonaşul roşu şi meciul părea că revine la normal. Dar nu a fost aşa. Pe drumul spre vestiare, pe tunelul de acces mai exact, Cadu este lovit de doi oficiali ai lui „U”, maseurul si un alt oficial, moment în care ambele bănci tehnice au zbughit-o spre tunel pentru a linisti spiritele. Când s-au reîntors pe teren, Andone a decis retragerea echipei de pe teren, la indemnele lui Tudor. Se vede clar pe filmare cum Tudor ii face semn lui Ando sa scoata echipa de pe teren. „U”-istii au ramas pe loc pentru ca nimeni nu le-a zis sa iasa de pe teren. Decizia comisiei va fi probabil: meciul se va relua din minutul 27 cu cei doi jucatori, Cadu şi Bornescu, suspendaţi. Nu văd de ce ar trebui ca CFR să câştige la masa verde asa cum se vehiculeaza, aşa ceva e exclus să se întâmple.

Dileme

1. Observatorul partidei, Alexandru Boc, a replicat că a Tudor suspendat meciul pentru că altfel trebuia să elimine 5-6 jucători de la ambele echipe şi oricum nu se mai putea juca. Care erau acei jucători? Din ce am văzut eu şi toată lumea prezentă, în afară de cei doi, nici un alt jucător nu a mai sărit la bătaie. Toţi încercau să-i despartă şi probabil în meleul de jucători care s-a format, Tudor a avut impresia că şi alţii au mai dat un pumn, doi. Dubioasă decizie.

2. Premeditare sau nu? E ciudat cum s-a întâmplat totul şi îmi pare că Tudor a premeditat totul ca să se ajungă aici – Cadu a fost doar un pion. Probabil s-a terminat intenţionat in acest fel pentru ca meciul să ajungă pe masa comisiilor şi în funcţie de ce rezultat va avea nevoie ca să câştige titlul, CFR să primească o decizie favorabilă. Scenariu ştiinţifico-fantastic.

3. Raportul lui Tudor e favorabil CFR-ului. Păi da cum dracu să nu fie. Tudor are ochi de şoim, poate vedea prin pereţi, el era pe teren, dar a scris despre ce s-a întâmplat pe tunelul de acces la vestiare. S-a terminat cu imaculatul şi corectul Tudor – cel mai bun arbitru român pe naiba.

4. Cadu s-a dus intenţionat în faţa galeriei pentru a primi un obiect în cap ca să câştige CFR la masa verde si sa-si asigure lejer titlul. Sunt absolut convins că nimic nu a fost întâmplător. CFR a mai recurs în trecut la astfel de tertipuri pentru a câştiga meciuri. De ce nu ar face-o şi acum? Echipa asta pur şi simplu nu ştie să câştige pe teren, cand nu o ajută o decizie greşită a arbitrului, o ajuta o decizie favorabilă lor a comisiilor.

NU mai daţi vina pe suporteri, la meciul de ieri au fost din nou la înălţime. Ambele galerii şi-au încurajat frenetic echipa, fără incidente, civilizat. Un derby care insa mie unul mi-a lasat un gust amar, o partida antologica pentru sportul local care trebuia sa fie frumoasa si din care cea mai buna sa castige pe teren a fost umbrita de cateva incidente nedorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.