Cei care mă cunosc știu că nu sunt un om al religiei, nu sunt om prea spiritual și nici umblat la biserici. Nu dau bani la biserică pe post de donații, nu am cea mai bună părere despre instituția Bisericii Ortodoxe Române, nu am citit Biblia niciodată și nu merg la biserică foarte des, decât la sărbătorile importante și atunci nu stau mult că nu am nervi și răbdare.

Dar cu toate acestea, sunt creștin ortodox, cred în Dumnezeu și cred că omul în esența lui trebuie să ofere ajutorul atunci când cineva are nevoie de sprijin, să fie un bun samaritean și să ajute pe cine merită.

Și cred că e ok și social acceptabil să spui o rugăciune seara înainte de culcare și să mulțumești pentru ceea ce ai. Nu te costă nimic, e gratis. Ești sănătos, ai un job decent, pui bine capul pe pernă seara, familia ta e bine și sănătoasă, nu te costă nimic să mulțumești pentru asta și să zici o rugăciune.

Eu mai zic seara înainte de culcare câte un Tatăl Nostru și trebuie să recunosc că mă simt bine și mai liniștit. Nu sunt un ateu, nu am fost niciodată și deși cred foarte mult în știință, cred și că undeva acolo sus există o entitate divină. Sigur, ateii s-ar agita acum și ar veni cu retorica că nu există dovezi concrete asupra unei existențe divine.

Să fim mai buni unii cu alții, asta contează cel mai mult. Dacă poți ajuta pe cineva, ajută. Dacă poți să fi un sprijin pentru cineva, fă-o fără menajamente. Eu cred foarte mult în motto-ul, un bine făcut se întoarce întotdeauna. Cu cât ești mai bun cu cei din jur cu atât vei fi mai liniștit. Lasă loc de bună ziua oriunde mergi pentru că nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.