UPS pentru centrală termică este o sursă de alimentare neîntreruptibilă, o baterie de rezervă cum ar veni, care asigura alimentarea de urgenta intr-o sarcină atunci când sursa de alimentare de intrare sau reţeaua de alimentare sisteaza curentul electric, necesar pentru centrala dvs. Este un produs indispensabil pentru o centrală, motivul fiind faptul ca are un rol de protecţie, de reglare, iar in condiţiile de supraconsum termic, UPS-ul furnizeaza energia necesara pe care o inmagazineaza, ca un acumulator de energie. Mai multe detalii aici.

Sistemul UPS difera de un sistem de alimentare auxiliar sau de un generator de rezerva, in sensul ca va oferi aproape instantaneu protectie impotriva intreruperilor de curent de intrare, prin furnizarea de energie stocata in baterii. 

ups-centrale-termice

Centralele termice au explodat în ultimii ani cum au explodat termopanele, calculatoarele sau internetul prin fibră optică pe la începutul anilor 2000, iar acum există tot mai puţine apartamente sau case unde să nu existe o centrală termică. Acum câţiva ani, puţini se puteau lăuda cu termopane la casă, un calculator sau internet prin fibră, acum reprezintă o banalitate. În ziua de azi, în momentul când cineva îşi achiziţionează un apartament, una din condiţiile obligatorii reprezintă termopanele şi, mai nou, centrala termică. Dacă cineva vrea să închirieze un apartament sau o garsonieră, musai să existe cablu, internet, termopane sau centrală, în ordine aleatoare

Mai ţineţi minte când v-aţi înlocuit vechile ferestre comuniste din lemn, de pe vremea lui Ceaşcă, cu mult mai stilatele termopane? Cum au dat vecinii goana la voi în casă să vadă minunea? Sau internetul. Când v-aţi legat prima dată la reţeaua de cartier şi aţi deschis o pagină web, sau v-aţi făcut prima adresă de email, primul cont pe un site de socializare, prima tranzacţie online? Este că de fiecare dată aţi crezut că l-aţi prins pe Dumnezeu de picior. Toate acestea fac parte din trecut, din epoca ce a fost, dar reprezintă o parte din noi.

Acum există tehnologii dintre cele mai inedite, nici nu are rost să încep să le enumăr. Avem smartphone-uri cu care putem face lucruri la care prin anii 90 doar visam. Tehnologia a evoluat atât de mult încât uneori avem impresia că ne pierdem şi nu mai ştim ce să facem. De pildă, cu telefoanele mobile astea inteligente poţi face atât de multe lucruri încât uneori „îţi mai prinzi urechile” în ele.

Aştept cu nerăbdare ziua când telefoanele mobile vor fi înlocuite cu holograme, calculatoarele, lapturile sau tabletele cu nişte sisteme de ultimă generaţie care proiectează imaginea în aer, ştiţi cu toţii, tehnologie din aia ca-n filme. Şi apoi, la bătrâneţe, vom depana amintiri şi le vom povesti nepoţilor şi stră-nepoţilor cum ne-am pus internet, cum am instalat windows-uri, cum ne-am montat centrală termică şi aşa mai departe.

5 comentarii la „UPS, o soluţie pentru posesorii de centrale termice”
  1. In afara de rolul de protectie al centralei la suprasarcini si faptul ca iti mai tine centrala in functiune inca vreo 5 minute dupa intreruperea curentului electric, care este rolul acestui UPS ?

  2. Ar trebui sa aiba alt ro? Faptu ca iti pastreaza centrala in functiune daca se intrerupe curentul mi se pare cel mai important rol.

  3. Pentru”Casa Nobel” UPS-ul pentru PC cu acumulator incorporat ,e una, tine doar 4-8-minute cat sa-ti salvezi datele, pe cand UPS-ul pentru centrale e altceva, trebuie acumulator separat de putere mai mare si poate tine si 24 de ore, functie de acumulator si consumatori.

  4. sunt folositoare ups urile de centrala.unde mai pui ca te poate salva de la multi bani scosi din buzunare.si eu am luat un ups marca Electropower

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.