In urma cu cativa ani, pe vremea cand Grigorescu nu era atat de dezvoltat, iar capitalismul incepea sa inmugureasca si pe la Cluj, locuitorii din acest minunat cartier ii invidiau pe vecinii lor de peste Somes, manasturenii, din simplul fapt ca, la ei a aparut unul dintre primele supermarket-uri din oras – Billa, iar acest lucru, pentru grigorescieni, era o adevarata lovitura de gratie, ca un cutit infipt in spate.

De fiecare data cand trebuiau sa-si faca traditionalele cumparaturi de weekend, pentru locuitorii din Grigorescu era o adevarata provocare. Aveau de mers cateva sute de metri pana la Billa si trebuiau sa strabata un pod, lucru greu de izbutit pentru un cartier de oameni comozi. Stiti cum e, nimeni nu are chef in ziua de azi sa mearga mult pe jos, cu atat mai mult intr-o zi de weekend.

Insa, lucrurile s-au schimbat cand in Grigorescu a aparut supermarketul Profi si, putin mai incolo, Cora. Viata grigorescienilor s-a imbunatatit considerabil. Pentru prima data dupa mult timp, invidia pe manastureni a disparut. Acum vorbim de pe pozitii egale cu vecinii nostri. Nu trebuie sa ne mai ascundem de rusine ca traim intr-un cartier unde nu exista nimic. Oamenii comozi din Grigorescu au fost salvati odata cu aparitia acestor lacase comerciale, atat de aproape de scara blocului. Cu toate ca hipermarketul Cora se afla oarecum la granita dintre Manastur si Grigorescu, ambele cartiere sunt impacate. Nu mai exista rivalitate de odinioara intre cele doua cartiere, nu mai exista sageti aruncate dintr-o tabara in alta.

Cred ca locuitorii din Grigorescu au ajuns sa se creada putin superiori celor din Manastur. Pai ce cartier mai numara sapte biserici in total, sucursalele principalelor banci la parterul blocului, supermarket-uri, piata agroalimentara si magazine de cartier tot la patru blocuri distanta? Pai ce cartier e amplasat atat de aproape de doua dintre cele mai faine parcuri din oras, Babes si Rozelor, una dintre cele mai tari baze de tenis din Transilvania, Winners Tennis, Cluj Arena si Sala Sporturilor? Pai ce cartier are o plaja pe malul raului care tranziteaza orasul, unde practic numai iesi din bloc vara, in slapi si bermude, si esti ca pe litoral? Tare ma gandesc ca de anul viitor sa incep o afacere pe plaja din Grigorescu: sa inchiriem sezlonguri si umbrele, sa vindem bere la draft si mici, kurtos kalacs si turta dulce. Eu zic ca as da lovitura.

Va spun eu, cred ca manasturenii ne privesc cu invidie si sunt convins ca in fiecare noapte viseaza sa traiasca, chiar si pentru o zi, la noi in cartier.

grigorescu
poza din august 2010

Mandru ca sunt grigorescian get beget.

Un comentariu la „Diferenta dintre Grigorescu si Manastur”
  1. Salut! M-am mutat în Cluj în 2004 dintr-un mic orăşel din Covasna, Baraolt. Am stat în Mănăştur o vreme după care în Zorilor apoi în Mărăşti. În 2005 m-am mutat în Grigorescu şi de atunci tot aici stau. Oare de ce? :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.