Cluj Arena este o confirmare a faptului că în Cluj se mai realizează ceva şi pentru comunitate nu doar pentru interesele unora sau altora. La fel cum Universitatea este echipa oraşului, la fel şi arena municipală este stadionul oamenilor, al celor care iubesc sportul mai mult sau mai puţin.

Este un monument de mândrie locală, care nu ar fi fost dus la bun sfârşit fără ambiţia lui Alin Tişe şi influenţa lui Emil Boc acolo la Bucureşti, cărora trebuie să le mulţumim din suflet că ne-au redat bucuria şi încrederea în autorităţile locale că atunci când se vrea, se poate face ceva măreţ.

Am rămas mai mult decât impresionat de cum arată, nu am cuvinte să descriu ce am simţit când am păşit în arenă aseară, la inaugurarea oficială, sunt prea multe de spus. Focurile de artificii au fost magistrale, s-au ridicat la nivelul arenei de 36 de milioane de euro, iar fiecare detaliu a fost atent pregătit. Drumul de acces se face în condiţii decente, spaţii largi pe aleile din jurul arenei, multe intrări care favorizează accesul facil şi în condiţii civilizate în şi din stadion, spaţii verzi, sonorizare foarte bună şi scaune foarte confortabile, sunt doar câteva din concluziile pe care le-am tras.

Chiar dacă la începutul lucrărilor  eram ferm convins că arena va fi finalizată la timp, luptându-mă cu scepticii şi gurile rele care ziceau că nu se va face nimic, că se vor abandona lucrările la mijloc, că stadionul va rămâne o adunătura de moloz, aveam şi eu micile mele îndoieli legate de finalizarea lucrărilor, dar mă bucur că au fost doar îndoieli şi le-au dat peste nas scepticilor care strigau sus şi tare că nu face nimeni un stadion în 2 ani în România. Tare aş vrea să le fi văzut faţa acelor sceptici la inaugurare, probabil au uitat că erau convinşi că stadionul nu se va face, iar acum sunt super încântaţi de el.

Când am luat loc pe un scaun undeva pe inelul superior dinspre Someş, ultimul rând, şi mă uitam la arenă, aproape că nu-mi venea să cred unde mă aflu. Aveam impresia că trăiesc un vis frumos din care nu mai vroiam să mă trezesc. Un vis devenit realitate.

Un detaliu important care contează este că pe parcursul celor doi ani de lucrări intense, au participat la proiect doar firme româneşti: ACI Cluj, Con-A, Grup 4 Instalatii, Transilvania Constructii, DAS, Disco-Ţigănaş şi Bogart, lucru ce nu poate decât să ne bucure.

Pe 8-9 octombrie la concerte, iar pe 11 octombrie la meciul inaugural împotriva trupei lui Dan Petrescu şi Cristi Pojar, Kuban Krasnodar, vom fi pe arenă, bucurându-ne de spectacol într-un adevărat templu, iar pe 15 octombrie ne vedem la primul meci oficial, cu Braşovul în etapa 10. Dacă nu ţi-ai luat încă bilet la Grand Opening o poţi face online, pe hailaclujarena.ro, unde vezi toate detaliile de organizare.

Mi-am anunţat deja intenţia de a ocupa unul din posturile de blogger oficial Cluj Arena, pe care maestrul Dan Olteanu le dă pe blog, iar motive sunt destule. Cred că sunt destul de implicat în blogosfera sportivă cu sportcaffe.ro ca să nu mai am nevoie să dau alte detalii :D. Plus cei 1200 de urmăritori pe twitter, 400+ de prieteni pe facebook, iar blogul acesta care este printre cele mai citite din Cluj, evaluat undeva pe la 100-200 unici pe zi. Toate astea cred că mă califică pentru a fi blogger oficial pe Cluj Arena, dar acest lucru nu decid eu, ci juriul, aşa că să nu ne pripim.

Înainte să închei vă las cu câteva imagini surprinse aseară la inaugurare.

img_1746 img_1795 img_1796 img_1797 img_1800 img_1801 img_1803 img_1804 img_1806 img_1808 img_1793 img_1792 img_1769 img_1759 img_1774 img_1776 img_1809 img_1790 img_1788 img_1791

Un comentariu la „Cluj Arena, mândria locală realizată pentru comunitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.